- Print
- DarkLight
- PDF
HÄIRIÖTIEDOTTEET (Erikseen tilattava toiminto)
Häiriötiedotteet -painike avaa erillisen lomakkeen häiriöalueiden ja häiriöilmoitusten hallintaan. Lomakkeelle voit määritellä ja tallentaa tulevan rakennuskohteen, suunnitellun keskeytyksen tai akuutin häiriön sekä niiden alkamis- ja päättymisajankohdat. Lomakkeelle kuvataan häiriö sijainnin kera. Lomakkeelle voidaan määrittää häiriön vaikutusalueeseen kuuluvien asiakkaiden määrä.
Tyhjennä -painikkeella tyhjennät lomakkeen tiedoista.
Häiriötiedotteen luominen
- Luo uusi viesti tai etsi valmiiksi tallennettu viestipohja, kuten kappaleessa Uuden viestin ja viestipohjan luominen on ohjeistettu.
- Anna häiriötiedotteelle tarkempia määrityksiä Tiedot-osioon, josta kerrotaan kappaleessa Tiedot.
- Anna luodulle häiriötiedotteelle sijainti, kuten kappaleessa Sijainnit on ohjeistettu.
- Paina vasemman alareunan Tallenna-painiketta tallentaaksesi uuden häiriötiedotteen.
- Luotu häiriötiedote on nähtävissä Ilmoitukset-välilehdellä.
Uuden viestin ja viestipohjan luominen
Häiriötiedotteen Kuvaus-osiossa (Kuva 238) voit kirjoittaa häiriötiedotetekstejä. Tiedotusta voit tehdä suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi, koska julkinen häiriötiedotesivusto tukee näitä kieliä.
Huom! Suomenkielinen kuvaus kopioituu myös englannin- ja ruotsinkielisiin kenttiin. Voit kääntää tekstin myös kyseisiä kieliä vastaaviksi.
Kuva . Uuden häiriötiedoteviestin luominen.
- Anna tiedotteelle otsikko. Tämä kenttä on vapaavalintaisesti täydennettävä.
- Kirjoita kuvausteksti otsikoiden alapuolella sijaitseviin kenttiin. Lomakkeen tallentaminen ei ole mahdollista ilman kuvaustekstikentän täyttämistä.
Jos et halua tallentaa viestipohjaa, jatka tallentamatta kohtaan Tiedot.
TAI:
- Tallentaaksesi uuden viestipohjan, kirjoita viestipohjalle nimi ja paina Tallenna :
Huom! Mikäli olet aloittanut Häiriötiedotteen luonnin Tekstiviestipalvelu-lomakkeen kautta, Kuvaus-kentät täydentyvät automaattisesti kirjoitetun tekstiviestin mukaisesti. Lue lisää kohdasta Häiriötiedotesivuston linkittäminen tekstiviestiin (Erikseen tilattava toiminto).
Yksityiset huomiot -kenttään voit kirjoittaa oman organisaatiosi sisäistä informaatiota liittyen häiriötiedotteeseen. Tämän kentän sisältöä ei julkaista asiakkaille.
Tiedot
Tiedot-osiossa tarkennetaan häiriötiedotteeseen liittyviä tietoja.
Häiriön Aloituspäivä/aika + Ennakkotiedotus ja Päättymispäivä/aika + Jälkitiedotus: Määrittele häiriön alkamis- ja päättymispäivät ylempänä sijaitseviin kalenteri- ja kellonaikavalikkoihin.
Mikäli valitset valintaruudut Ennakkotiedotus ja Jälkitiedotus, myös alemmat päivämäärä- ja kellonaika -kentät aktivoituvat. Ennakkotiedotuksella tiedotat asiakkaita ennakkoon tapahtuvasta häiriöstä, rakennuskohteesta tai suunnitellusta keskeytyksestä. Voit tehdä myös häiriötilanteen jälkeistä tiedottamista valitsemalla Jälkitiedotus-valintaruudun, jolloin tiedote näytetään valitsemasi ajanjakson verran.
Häiriötiedotteen kategoria ja Häiriötiedotteen tyyppi
Valitse häiriön kategoriaksi joko Häiriö, Rakennuskohde tai Suunniteltu keskeytys. Valitse myös, mitä verkkotyyppiä häiriöilmoitus koskee:
Häiriötiedotteen tila
Määrittele häiriötiedotteen tila, onko se Uusi/suunniteltu, Työn alla vai Ratkaistu:
Uusi- ja Työn alla -tilaiset häiriötiedotteet näkyvät kartalla. Mikäli häiriötiedote on Ratkaistu-tilassa, se ei näy kartalla.
Muut tiedot
Häiriötiedotteen Muut tiedot -osiossa voit antaa tarkentavia tietoja:
Kohteet-kentässä määrität asiakkaiden määrän, jotka sijoittuvat rakennuskohteen, häiriön tai suunnitellun keskeytyksen vaikutusalueen piiriin.
Näytä kartalla -valintaruutu määrittelee sen, julkaistaanko tieto häiriötiedotesivustolla.
Luo linkki -valintaruutu luo ilmoitukselle häiriötiedotelinkin. Linkki avulla asiakkaat pääsevät näkemään häiriötiedotetekstin ja kartat erillisellä häiriötiedotesivustolla. Lue lisää häiriötiedottamisesta kohdasta Häiriötilanteesta tiedottaminen.
Huom! Mikäli olet aloittanut Häiriötiedotteen luonnin Tekstiviestipalvelu-lomakkeen kautta, kohteiden lukumäärä täydentyy automaattisesti tekstiviestin vastaanottajien lukumäärän mukaan. Lue lisää kohdasta Häiriötiedotesivuston linkittäminen tekstiviestiin (Erikseen tilattava ominaisuus).
Sijainnit
Sijainnit-osiossa voit määritellä häiriön, rakennuskohteen tai suunnitellun keskeytyksen sijainnin kartalla. Avaa Sijainnit-valikko Häiriötiedotteet-lomakkeen oikeasta alareunasta. Alla olevassa esimerkissä häiriötiedotteelle on annettu sekä pistemäinen että aluemainen sijainti, joka on valittuna.
Piste: Klikkaa kartalla lisätäksesi häiriölle pistemäisen sijainnin toiminta-alueesi sisällä. Voit antaa useamman pistemäisen sijainnin.
Alue: Klikkaa kartalla antaaksesi häiriölle aluemaisen sijainnin toiminta-alueesi sisällä. Voit antaa useamman aluemaisen sijainnin.
Poimi :Poimi kartalta olemassa olevan alueen geometria.
Huom! Mikäli olet aloittanut Häiriötiedotteen luonnin Tekstiviestipalvelu-lomakkeen kautta, sijainti täydentyy automaattisesti lomakkeelle poimittujen käyttöpaikkojen sijainnin mukaan. Lue lisää kohdasta Häiriötiedotesivuston linkittäminen tekstiviestiin (Erikseen tilattava ominaisuus).
Älä näytä olemassa olevia häiriötiedotteita -valikko:
Älä näytä olemassa olevia häiriötiedotteita: Häiriötiedotteita ei näytetä KeyAquan kartalla.
Näytä aktiiviset häiriötiedotteet: KeyAquan kartalla näytetään aktiiviset häiriötiedotteet.
Näytä kaikki häiriötiedotteet: KeyAquan kartalla näytetään kaikki luodut häiriötiedotteet.
Sinun on mahdollista muokata annettua sijaintia, paikantaa siihen tai poistaa se.
Viestipohjan muokkaaminen ja poistaminen
- Valitse alasvetovalikosta tallennettu viestipohja sen kuvauksen perusteella:
- Paina Käytä-painiketta, jolloin viestipohja latautuu alla oleviin kenttiin muokattavaksi. Paina muokkaamisen jälkeen Tallenna-painiketta.
TAI:
- Paina Poista -painiketta poistaaksesi viestipohjan.
Esikatselu
Voit missä tahansa häiriötiedotteen luomisvaiheessa esikatsella tekemääsi häiriötiedotetekstiä painamalla lomakkeen alareunan Esikatselu -painiketta.
Tallennetut häiriötiedotteet
Ilmoitukset-välilehdelle tallentuvat luodut häiriötiedotteet. Taulukosta nähdään häiriötiedotteen kuvaus, kategoria, tyyppi, tila sekä alku-, loppu- ja päivitysajankohta. Jos häiriötiedote on yhdistetty tekstiviestipalveluun, häiriötiedoterivin alussa näkyy -symboli.
Kategorian tyypille (häiriö/rakennuskohde/suunniteltu keskeytys) on määritettävissä oma taustaväri, joka visualisoidaan häiriötiedotekartalle. Vastaavasti häiriötiedotteen tilalle (uusi/työn alla/ratkaistu) on annettavissa rajausväri, joka visualisoidaan myös häiriötiedotekartalle.
Muokkaa häiriötiedotetta
Valitse häiriötiedote, jota haluat muokata ja paina Muokkaa häiriötiedotetta. Häiriötiedote avautuu erilliselle Muokkaa häiriötiedotetta -välilehdelle, jossa sen tiedot ovat päivitettävissä. Tallenna lopuksi tekemäsi muutokset Tallenna -painikkeella.
Poista häiriötiedote
Valitse poistettava häiriötiedote tai poistettavat häiriötiedotteet. Paina Poista -painiketta. Ohjelma pyytää vahvistuksen poistolle.
Tekstiviestin uudelleen lähetys
Niille häiriötiedotteille, jotka on yhdistetty tekstiviestipalveluun, on mahdollista lähettää uusi tekstiviesti esimerkiksi häiriötilanteen päättymisen tai sen jatkumisen vuoksi. Paina -symbolilla varustettua häiriötiedoteriviä hiiren oikealla painikkeella ja valitse Lähetä uusi tekstiviesti. Ohjelma siirtää sinut Tekstiviestipalvelu-lomakkeelle, jossa voit muotoilla ja lähettää uuden tekstiviestin asiakkaillesi.
Poista linkitys tekstiviestiin -vaihtoehto poistaa tekstiviestipalvelulinkin häiriötiedotteelta.
Uusi linkki
Voit luoda uuden häiriötiedotteen linkin yhdelle tai useammalle häiriötiedotteelle. Valitse shift- tai Ctrl -painikkeella häiriötiedoterivit, joille haluat luoda uuden linkin. Paina tämän jälkeen Uusi linkki -painiketta.
Toiminto on hyödyllinen silloin, kun haluat yhdistää useamman häiriötiedotteen löytyväksi saman linkin kautta.
Linkitä
Voit lisätä valitulle häiriötiedote-linkille muita häiriötiedotteita. Valitse Linkit-osiosta linkki, johon haluat lisätä aiemmin luotuja häiriötiedotteita. Valitse liitettävät häiriötiedotteet shift- tai Ctrl -painikkeella Häiriötiedotteet-listalta. Paina Linkitä-painiketta.
Irrota linkistä
Mikäli olet luonut linkin häiriötiedotteelle, ja haluat poistaa linkin, paina Irrota. Mikäli toiminto ei ole valittavissa, häiriötiedotteella ei ole linkitystä.
Linkit-osio
Linkit-osiossa on nähtävissä häiriötiedotteiden linkit, häiriötiedotteiden lukumäärä ja niiden päivitysajankohta (Kuva 246).
PoistaValitse linkki ja paina Poista -painiketta poistaaksesi linkin. Ohjelma pyytää vahvistuksen linkin poistamiselle. Linkin poistamisen myötä häiriötiedote poistuu näkyvistä julkiselta häiriötiedote-sivustolta.
SuodatettuSuodatettu-valikosta voit valita, näytetäänkö Linkit-osiossa vain valitun häiriötiedotteen linkki (Suodatettu) vai kaikkien häiriötiedotteiden linkit (Kaikki).
Lomakkeen pikapainikkeet
Häiriötiedote-lomakkeen oikeassa yläkulmassa olevat pikapainikkeet pitävät sisällään seuraavat toiminnot:
Voit kutistaa lomakkeen Suosikit-palkkiin -painikkeella.
Lataa uudelleen asetukset -painike on hyödyllinen silloin, kun Häiriötiedote-lomake ei saa muodostettua yhteyttä palvelimeen. Lomakkeen vasemmassa yläkulmassa on tällöin -symboli. Asetukset ovat latautuneet uudelleen, kun symbolina on .
Paikanna toiminta-alueeseen -painike keskittää kartan toiminta-alueellesi.
Avaa häiriötilannekartta -painike avaa häiriötilannekartan, jossa näkyvät kaikki ilmoitetut ja työn alla -olevat häiriötiedotteet.
Voit sulkea lomakkeen -painikkeella.
Häiriötilanteesta tiedottaminen
Häiriötiedotteet-työkaluun liittyy erillinen julkinen sivusto (Kuva 247), jossa varsinainen häiriötiedottaminen tapahtuu. Linkki häiriötiedotus-sivustolle on julkaistavissa operaattoreiden verkkosivuilla. Häiriöitiedotteita voidaan antaa asiakas- ja operaattorikohtaisesti, jossa luetellaan palvelut, joita häiriö koskee, niiden alkamisajankohta korjausaika-arvioineen sekä häiriön vaikutusalue ja vikapäivystysnumerot.
Häiriöalueilla olevien asiakkaiden tiedottaminen onnistuu myös tekstiviestillä, johon on mahdollista liittää häiriötiedotesivuston linkki. Lue lisää kappaleesta Häiriötiedotesivuston linkittäminen tekstiviestiin (Erikseen tilattava ominaisuus).