Johdanto
  • 08 Jul 2024
  • 2 Minutes to read
  • Contributors
  • Dark
  • PDF

Johdanto

• Dark
  • PDF

Article summary

Tämä dokumentti käsittää selainpohjaisen KeyWork - Ulkovalaistuksen vikatietojärjestelmän toiminnallisen käyttöohjeen. Dokumenttia voidaan käyttää esimerkiksi uusien työntekijöiden perehdyttämiseen järjestelmän pariin.

Karttatyökalut käsitellään luvussa Karttakäyttöliittymä käsittelee karttanäkymän muuttamiseen liittyviä työkaluja. Luvussa esitellään taustakarttojen ja kohdetasojen valinta, kartan siirtäminen nuolipainikkeilla ja koordinaattiosion käyttäminen kartalla siirtymiseen. Työkalut sijaitsevat erillisessä Karttatyökalut-palkissa ja ne liittyvät etäisyyden mittaamiseen, mittakaavan muuttamiseen, tulostamiseen sekä kartan kohteiden tietojen tarkasteluun. Luku on pääosin tarkoitettu niille käyttäjille, jotka eivät ole aiemmin käyttäneet karttakäyttöliittymiä.

Ennen yksittäisen lomakkeen ohjeistukseen tutustumista kannattaa lukea luku Lomakepainikkeet, jossa esitellään yleiset työkalut ja lomakepainikkeet. Luku on tarkoitettu käyttäjille, jotka eivät ole aiemmin käyttäneet Keypro Oy:n selainohjelmistoja. Esitellyt painikkeet liittyvät kohteiden ominaisuus- ja sijaintitietojen tarkasteluun ja päivittämiseen, ja ne ovat yhteneväisiä Keypro Oy:n muiden selainohjelmistojen kanssa. Painikkeiden toiminta esitellään yksityiskohtaisesti ja niiden oletetaan olevan myöhemmin käyttäjän tiedossa.

Luvuissa Tehtävähaku ja Tehtävä käsitellään tehtävän luomiseen, käsittelyyn ja sulkemiseen sekä hakemiseen ja hakuehtoihin liittyviä toimintoja.

Luvussa Osa-alue esitellään osa-alueiden luomiseen ja hallinnointiin liittyviä työkaluja. Osa-alueiden rakennuttaja- ja urakoitsija-asetuksilla vaikutetaan KeyWork-ohjelman toimintaan.

Luvussa Raportit esitellään Raportit-työkalu, jonka avulla voit tehdä raportteja työkohteista ja niiden tilanteesta.

Ohjelmiston esittely

KeyWork on KeyLight-verkkotietojärjestelmään integroitu kattava järjestelmä katuvaloverkon vikailmoitusten tekemiseen ja tehtävien työnohjaukseen. KeyWork:n avulla kunnossapitorakennuttaja voi priorisoida verkkoalueensa vikailmoituksia ja niistä muodostettuja tehtäviä sekä ohjata töitä eteenpäin määritellyille urakoitsijoille. Ohjelman avulla urakoitsijat voivat organisoida tilattuja töitä, osoittaa niitä asentajille ja kuitata tehtäviä tehdyiksi. KeyWork-järjestelmään on mahdollista tallettaa tehtävien yhteydessä käytettyjä materiaaleja ja henkilötyötunteja, jolloin niitä voidaan käyttää esimerkiksi laskutuksen perustana.

KeyWork ohjelman keskeiset edut:

• Tehtävien haku on helppoa tehokkailla hakutoiminnoilla.
  • Tehtävien käsittely on yksinkertaista ja nopeaa.
  • Tehtävistä saa kattavia, mutta silti selkeitä raportteja.
  • Vikatietojärjestelmä osaa yhdistää samasta kohteesta tai lähialueilta raportoidut viat yhdeksi tehtäväksi.
  • Sovellus on kokonaan selainpohjainen.

Käyttäjäroolit

KeyWork vikatietojärjestelmän käyttö vaatii rekisteröitymisen KeyLight-järjestelmään. Rekisteröityneillä käyttäjillä on järjestelmän ylläpitäjän toimesta luotu käyttäjätunnus sovellukseen.

Käyttöliittymät mukautuvat käyttäjän roolin mukaisesti siten, että vain tarkoituksenmukaiset käyttäjäryhmälle tarkoitetut toiminnot ovat käytettävissä. Kunnossapitorakennuttaja (verkonomistaja) pystyy esimerkiksi selailemaan tehtäviä, priorisoimaan niitä sekä tekemään niistä tilauksia järjestelmään määritellyille urakoitsijoille. Urakoitsijat puolestaan voivat järjestelmän avulla mm. jakaa tehtävät asentajien kesken, suunnitella optimaalisen korjausjärjestyksen ja kuitata tehtävät tehdyiksi. Järjestelmän avulla voidaan suorittaa tilaukset urakoitsijoille ja tehtävänosoitukset asentajille myös automaattisesti ennalta määriteltyjen aluekohtaisten määritysten mukaisesti. Pääkäyttäjä hallinnoi käyttäjätilejä oikeuksineen, luo uusille käyttäjille käyttäjätunnuksen ja oletusarvoisen salasanan. Järjestelmää käyttäessä pääkäyttäjällä on kaikki oikeudet, joilla hän voi ratkaista mahdolliset virhetilanteet ja siten ylläpitää järjestelmän eheyttä. On suotavaa, että rekisteröity käyttäjä käy ensivaiheessa itse vaihtamassa salasanansa uuteen. Eri oletuskäyttäjäryhmät oikeuksineen ja rooleineen on määritelty alla taulukossa..

Eri oletuskäyttäjäryhmät ja heidän roolinsa KeyWork vikatietojärjestelmässä: (Sovelluksen toiminnan kannalta olennaiset käyttäjäryhmät ja käyttöoikeudet eri käyttöoppaassa.)

Kunnossapitorakennuttaja (verkonomistaja)

Valvoo vikailmoituksia ja priorisoi niiden korjausjärjestyksen. Tilaa tehtävät urakoitsijalta. Hallinnoi aluekohtaisesti tehtävien automaattista tilausta urakoitsijoilta sekä järjestelmän osa-alue asetuksia

Urakoitsijan työnohjaaja

Osoittaa tehtävät asentajille. Hallinnoi aluekohtaisesti tehtävien automaattista osoitusta asentajille.

Asentaja

Korjaa viat ja määrittää vaihdetut komponentit sekä sulkee tehtävät

Pääkäyttäjä

Vikatietojärjestelmän ylläpito, käyttäjäoikeuksien määrittely ja asetusten muokkaus

Riippuen käyttäjäoikeuksistasi, käytettävissäsi olevien työkalujen ja toimintojen määrä vaihtelee ympäristössäsi. Kaikki tässä ohjeessa esiteltävät toiminnot eivät välttämättä ole käytettävissä käyttäjätunnuksellasi. Ohjelma ilmoittaa, mikäli jokin toiminto ei ole sallittu.

KeyWork ympäristön antama virheilmoitus toiminnon suorittamiseen:

KeyWork ympäristön antama virheilmoitus, mikäli käyttäjätunnuksesi oikeudet eivät riitä toimintoon:

Käytetyt termit

KeyWork:n termistö KeyLight-sovelluksen yhteydessä on seuraavanlainen:

• Tehtävä = Tehtävällä tarkoitetaan yhden tai useamman työkohteen kokonaisuutta.
  • Työkohde = Yksi tai useampi työkohde, kuten lampun vaihto, muodostaa tehtävän.
  • Verkkoelementti = Työkohteelle liitetty verkkoelementti, esimerkiksi pylväs.
  • Materiaali = Verkkoelementille lisätty komponentti, kuten lamppu tai henkilötyötunti.
  • Osa-alue = Järjestelmään ennalta määritetty alue, esimerkiksi kaupunginosa.