RAPORTIT
  • 27 May 2024
  • 1 Minute to read
  • Contributors
  • Dark
  • PDF

RAPORTIT

• Dark
  • PDF

Article summary

Raportit on integroitu osaksi KeyComia, jolloin ei ole tarvetta erillisille raporttipalvelimille. Tämän myötä raporttien tietosisällön tuottaminen on nopeampaa. Pdf:n ohella raportteja on mahdollista valmistaa Excel-formaattiin (xlsx). Excel-muoto tarjoaa mahdollisuuden muokata raporttia: Voit esimerkiksi määrittää sarakeleveyksiä ja lisätä kommentteja. Raportin voi tallentaa Excelistä myös pdf-tiedostoksi. KeyComin hallintakäyttöliittymässä on mahdollista määrittää raporteissa käytettäviä logoja ja tunnuksia.

Avaa Raportit-lomake päätyökalupalkin Raportit report-painikkeella. Viestintävirasto verkonsaatavuustiedot saat valitsemalla Raportit-alasvetovalikosta ViVi-saatavuustiedot. Valitse Raportit-lomakkeen Raportti-alasvetovalikosta haluamasi raportti.

stage20_keycomx_raportit

Täydennä hakuehdot.

Paina Luo raportti -painiketta, jolloin raportti ladataan Excel-tiedostona.

Viestintäviraston raportti

ViVi-saatavuustiedot -raportti tuottaa KeyComiin tallennettujen palvelualuekategorioiden perusteella Viestintäviraston ViVi-raportin verkkosaatavuudesta.

Raportin käynnistämisen yhteydessä määritetään palvelualuekategorioiden vastaavuudet viestintäviraston vaatimiin tietoihin, kuten palvelualueen tekniikkaan, rakennusvaiheeseen ja DL- ja UL -luokkiin. Tässä voidaan määrittää myös, jos jokin kategoria halutaan jättää pois raportista. Määritellyt vastaavuudet tallennetaan myöhempää käyttöä varten.

Asynkroniset raportit

Suurten hakujoukkojen raportointi siirtyy asynkroniseen eli taustalla tapahtuvaan raportointitilaan, kun raportin luominen kestää ympäristökohtaisesti määritellyn aikarajan yli. Tavallisesti tämä aikaraja on asetettu yhteen minuuttiin. Tämän jälkeen raportti toimitetaan liitetiedostona käyttäjätunnuksessa määriteltyyn sähköpostiosoitteeseen. Ohjelma huomauttaa käyttäjää, mikäli raportti on lähetetty tämän sähköpostiin (Kuva 369).

Asiakaskohtaiset raportit (Erikseen tilattava toiminto)

KeyComissa on mahdollista luoda asiakaskohtaisesti räätälöityjä raportteja erikseen tilattavana toimintona. Hallintakäyttöliittymässä luodaan Raportti-ryhmä, jossa määritetään raportilla näytettävät kentät ja hakukriteeristö Keypron asiantuntijoiden avustuksella.

Asiakaskohtaisesti määritellyt raportit löytyvät päätyökalupalkin Raportit report-valikosta. Raportti käsitellään taustalla ja se lähetetään käyttäjän sähköpostiin.