VERKONSEURANTA
  • 12 Sep 2024
  • 1 Minute to read
  • Contributors
  • Dark
  • PDF

VERKONSEURANTA

• Dark
  • PDF

Article summary

Verkonseuranta C:\Users\saju-1\Pictures\icons\arrow_divide.png-työkalu löytyy KeyAqua wrench-työkaluista. Toiminnolla voi seurata vesi- ja viemärijohtoverkkoa, sen kytkentöjä ja korkotietoja (viemäri- ja hulevesiverkoissa) pitkin. Verkonseuranta edellyttää, että putket ja varusteet ovat liitetty toisiinsa KeyAquassa. Lomakkeella voi määritellä seurannan suunnan ja sen, seurataanko verkkoa avointen venttiilin yli vai ei reittivalinnalla.

Reittivalinnat: Jatka avointen venttiilien yli

Seuranta jatkuu venttiilin yli, jos sen tila ei ole kiinni. Verkkoa seurataan avoimien venttiilien yli niin pitkälle kuin päästään.

Reittivalinnat: Pysähdy venttiiliin

Seuranta päättyy ensimmäiseen eteen tulevaan venttiiliin. Jos seurataan molempiin suuntiin, niin kumpaankin suuntaan mentäessä seuranta päättyy ensimmäiseen venttiiliin. Näytöllä korostetaan näiden kahden venttiilin välinen verkon osa.

Näytä suljetut venttiilit listaikkunassa (vedelle):

Avaa verkonseurannan päätteeksi listaikkunan, jossa on luetteloitu kaikki suljetut venttiilit, joihin seuranta on pysähtynyt.

Käytä z-koordinaattia (viemärille):

Verkonseuranta seuraa putkireittiä viemäriputken z-koordinaattien mukaan alamäkeen. Valintaa ei voi käyttää vesijohdoille.

Käytä virtaussuuntaa (viemärilleha ja paineviemärille):

Verkonseuranta seuraa paine- tai viettoviemäriputkea määritetyn virtaussuunnan mukaisesti alamäkeen. Viemäriputkien virtaussuunta voidaan määrittää poikkeamaan korkojen mukaisesta virtaussuunnasta.

Verkonseurannan aloittaminen:

Verkonseuranta aloitetaan joko varusteesta tai putkesta. Verkon kohde, josta seuranta aloitetaan, valitaan Verkonseuranta wand-toiminnolla. Haluttu putki tai venttiili osoitetaan hiiren vasemmalla painikkeella kartalta rajaamalla. Löytyneet kohteet näytetään avautuvassa valintalistassa. Seuranta aloitetaan viemällä kursori valitun kohteen päälle, painamalla hiiren oikeaa painiketta ja valitsemalla Aloita seuranta, jolloin verkkoa seurataan molempiin suuntiin. Kun käyttäjä valitsee vesijohdon, hän voi osoittaa kuvalta suuntapisteen, mihin suuntaan verkkoa seurataan. Tämä tapahtuu Osoita suunta ja aloita seuranta -painikkeella. Seurattu verkko korostuu kartalla. Seuranta poistetaan näytöstä Poista karttakerros cross-painikkeella tai sulkemalla Verkonseuranta-lomake.

Verkonseurannan tulosjoukko voidaan listata näytölle tai näyttää ryhmälistalla, jonka kautta voidaan esimerkiksi poimia käyttöpaikat, joissa on vesikatko ja lähettää näille tekstiviesti. Toiminnot löytyvät Listaa text_align_justify-painikkeesta ja tämän alasvetovalikosta.