Lomakepainikkeet
  • 08 Mar 2024
  • 1 Minute to read
  • Contributors
  • Dark
  • PDF

Lomakepainikkeet

• Dark
  • PDF

Article summary

Kohteiden ja tapahtumien käsittelyyn tarkoitetut lomakkeet ovat rakenteeltaan ja toiminnoiltaan yhteneväisiä. Ainoastaan lomakkeiden tietosisältö muuttuu kulloinkin käsiteltävän kohdetyypin mukaan. Kullakin lomakkeella voidaan käsitellä siis vain lomaketyypin mukaisia kohteita, esimerkiksi Kaapeli-lomakkeella kaapeleita ja Pylväs-lomakkeella pylväitä.

Painamalla lomakkeen vasemmasta alareunasta Lisää-painiketta avaat valikon, jonka painikkeiden toiminta on yhteneväinen lomakkeen tietosisällöstä riippumatta eli painikkeet toimivat aina samalla tavoin käsiteltävästä verkon kohteesta ja lomakkeesta riippumatta. Painikkeiden toiminta esitellään seuraavissa kappaleissa.

Joillakin lomakkeilla on lomakkeen vasemman alareunan Lisää-painikkeiden lisäksi muita toimintoja, joita käytetään yhtenevällä tavalla lomakkeesta riippumatta.

Muiden, kuin tässä kappaleessa esiteltyjen painikkeiden toiminnallisuus käydään läpi kyseisten lomakkeiden käsittelyn yhteydessä.

Tietojen haku lomakkeelle

Voit hakea lomakkeelle tiedot kaikista kohteista tyhjentämällä lomakkeen Tyhjennä-painikkeella ja painamalla Hae-painiketta. Jos haluat hakea lomakkeelle tietoja tietyn kaltaisista kohteista, voit tehdä haun hakuehdoilla. Jos esimerkiksi haluat tiedot kaikista Sähkökaapeli-lomakkeen kohteista, joiden asennustapana on Maa, valitse Asennustapa-kentän alasvetovalikosta Maa ja paina Hae-painiketta.

Kohteen sijainnin määrittäminen

Valitse aina oikea kohdelomake, esimerkiksi kaapeli luodaan Kaapeli-lomakkeelta ja pylväs Pylväs-lomakkeelta jne. Kohdelomakkeille on yleensä annettava joitakin pakollisia tietoja, jotta kohteen luominen on mahdollista. Muita ominaisuustietoja voit lisätä joko ennen kohteen luomista tai kohteen luomisen jälkeen. Tallenna kohteen tiedot lomakkeen Tallenna -painikkeella. Avaa sitte Lisää-valikko, josta löydät työkalut sijainnin määrittämiseen. Pistemäiselle kohteelle voidaan määrittää sijainti kahdella eri tapaa. Ennen sijainnin määrittämistä lisää kohteelle vähintään sen pakolliset tiedot:

Pistemäisen kohteen sijainti

Pistemäiselle kohteelle voidaan määrittää sijainti kahdella eri tapaa. Ennen sijainnin määrittämistä lisää kohteelle vähintään sen pakolliset tiedot:

Tapa 1: Aseta sijainti laitteen sijainnin mukaantoiminnolla voit asettaa kyseisen kohteen sijainnin kartalle oman laitteen sijaintisi mukaan.

Tapa 2: Muokkaa sijaintia toiminnolla voit asettaa ja muokata kohteen sijaintia.

Viivamaisen kohteen sijainti

Viivamaisen kohteen sijainnin määrittäminen tapahtuu Muokkaa sijaintia-toiminolla.

1) Siirrä kohdetta kartalla liikuttamalla karttanäkymää.

2) Paina ✔- merkkiä, joka viimeistelee kohteen luonnin. Peruta muutos Nuoli-symbolilla ja poista kohde Roskakori-symbolilla.

3) Haaroittaa viivamaisen kohteen.

4) Toiminto lukitsee karttanäkymän. Paina uudelleen poistaaksesi lukituksen.

Lomakkeen tietojen päivittäminen

Voit muokata kohteen tietoja lomakkeella ja päivittää ne painamalla Tallenna-painiketta. Kun haluat muuttaa esimerkiksi laitetilan käyttötilaa ja lisätä sille asennusvuoden: Avaa laitetila Laitetila-lomakkeelle, valitse Käyttötila-valikosta Käytössä-vaihtoehto ja kirjoita Asennusvuosi-kenttään esimerkiksi 2017. Paina Tallenna-painiketta.