Karttakäyttöliittymä
  • 22 May 2024
  • 1 Minute to read
  • Contributors
  • Dark
  • PDF

Karttakäyttöliittymä

• Dark
  • PDF

Article summary

KeyUV työkalut ja työkalupalkki

Näytön vasemmassa yläreunassa sijaitsee työkalupalkki. Työkalupalkista voit avata kohteiden luomiseen, tarkasteluun ja muokkaamiseen käytettäviä lomakkeita. Palkista löytyvät varsinaiset KeyWork-työkalut sekä muut työkalut, joilla voit hakea esimerkiksi osoitteita tai tuottaa raportteja. KeyWork-työkaluja ovat Tehtävähaku, Tehtävä, Osa-alue ja Raportit

Aineistot

Sekä karttanäkymän taustakarttoja että kohdetasoja voidaan valita Aineistot application_cascade-työkalulla. Kohdelistan saat näkyville Aineistot application_cascade-painikkeesta. Valittavina olevat karttatasot riippuvat aina asiakkaasta, ja siitä mitä karttoja on sovittu näytettäväksi.

Oletustaustakarttana on jokin valittavina olevista kartoista. Taustakartaksi voit vaihtaa myös jonkin muun mahdollisen kartan, tai tyhjän karttatason, jolloin taustakarttaa ei ole näkyvillä. Taustakartaksi voit valita vain yhden kartan kerrallaan. Taustakartta auttaa hahmottamaan verkon kohteiden sijaintia, eikä sitä voi muokata.

Kohdetasoissa on listattu valittavina olevat verkon kohteiden tasot. Kohdetasoja voi valita kerralla useita. Jos kohdetaso ei ole valittuna, eivät sen kohteet myöskään näy kartalla, eikä niitä tällöin voi esimerkiksi poimia lomakkeelle. Näkyvillä kannattaa siis pitää ainakin ne tasot, joiden kohteita haluat tarkastella tai muokata.

Kohteiden valinta näkyy eri tasojen vasemmalla puolella olevista valintalaatikoista. Kohteita voidaan poistaa ja lisätä näkyville valintalaatikkoa painamalla. Karttaa ei tämän jälkeen tarvitse päivittää, vaan valinnat tulevat voimaan automaattisesti. Jos halutaan kaikki tasot kerralla aktiivisiksi, voidaan valita ylimmän tason (Kohdetasot) edessä oleva valintalaatikko. Aineistot -työkalu voidaan pienentää painamalla lomakkeen oikeassa yläreunassa olevaa -painiketta, ja päinvastaisessa tilanteessa suurentaa takaisin. Aineistot -lomake suljetaan -painikkeesta. Valittavanasi voi olla myös Lataa uudelleen, Tallenna tai Palauta oletukset –painikkeet. Taustakartta- ja kohdetasolistat voi piilottaa niiden edessä olevasta -merkistä.

Huomioi, että kartan päivittymisen nopeuteen vaikuttaa valittujen tasojen lukumäärä: Mitä enemmän tasoja on valittu, sitä hitaampaa on kartan päivitys. Tämän vuoksi kannattaa valita näkyviin vain tarvitsemasi karttatasot.

Tasovalinnat

KeyLight-järjestelmän työnohjaukseen liittyvät tasovalinnat löytyvät Työnohjaus-päätason alta. Näytettävät tasot voidaan valita käyttäjäryhmittäin KeyLight-järjestelmän ylläpitoliittymässä.

Työnohjaus

Ajantasatilanne: Taso sisältää järjestelmään kirjatut avoimet ja maksimissaan kolme päivää sitten suljetut työt. Avoinna olevat työt näkyvät punaisina symboleina, tilatut sekä asentajilla työn alla olevat keltaisina, ja lähipäivinä valmistuneet vihreinä symboleina.

Tehtävät: Kaikki järjestelmään kirjatut tehtävät, joille on annettu sijainti.

Vikailmoitukset: Kaikki järjestelmään kirjatut viat, joille on annettu sijainti.

Osa-alueet: Näyttää järjestelmään luodut aluemaiset kohteet.