KeyCom-määritykset
  • 02 Aug 2024
  • 5 Minutes to read
  • Contributors
  • Dark
  • PDF

KeyCom-määritykset

• Dark
  • PDF

Article summary

Putkityyppien määrittäminen

Valitse Keyrns_core -> Putkityypit

• Putkityyppi: putkityypin tunnus
  • Valmistaja: määritä valmistaja
  • Tuotekoodi: lisää tuotekoodi
  • Tuotekoodi 2: lisää vaihtoehtoinen tuotekoodi
  • Vaippaväri: määritä putken väri käyttöjärjestelmässä
  • Ulkohalkaisija: putken ulkohalkaisija numeroina
  • Sisähalkaisija: putken sisähalkaisija numeroina
  • Ulkopuolen vaakahalkaisija: Putken ulkopuolen vaakahalkaisia numeroina
  • Sisäpuolen pystyhalkaisija: Putken sisäpuolen pystyhalkaisija numeroina
  • Putken muoto: määrittele vaihtoehdot tekstivakioiden DUCT_FORM-ryhmään (Tekstivakioiden muokkaaminen)
  • Suosikki: määrittää putken rajausehdon Putkityypit-sivustolla ylläpitosivostolla
  • Saatavuus alkaa: mistä lähtien määritellyn tyyppinen putki on saatavilla rakentamiseen
  • Saatavuus loppuu: milloin määritellyn tyyppisen putken saatavuus loppuu

Tallenna muutokset.

Putkioletukset

Aseta oletukset käyttäen sovelluksen Kanava-lomakkeen Tallenna-painikkeen Tallenna oletukseksi valintaa. Valinta näkyy vain ylläpitäjälle.

Kaapelityyppien määrittäminen

Valitse Keyrns_core -> Kaapelityypit

Kaapelityypit-hallintasivu käsittelee tekstivakioiden ryhmää CABLE_TYPE, johon siis pääsee käsiksi myös tekstivakioiden kautta (Tekstivakioiden muokkaaminen).

• Numeroarvo: Kenttä kertoo näkyykö kyseinen kohdetyyppi kaivulupa.fi palvelussa.

0

Ei näy

1

Näkyy

• Numeroarvo2: Kenttä kertoo, onko kyseessä maahan vai ilmaan asennettu kaapeli. Tätä tietoa käytetään kaivulupa.fi palvelussa siihen näytettäänkö tietyt kaapelityypit kaivajalle näytettävässä kartassa

NULL/0

Maahan

Negatiivinen

Vajaasyvyinen, syvyys arvio metreinä, esim. -0.2

1

ilmaan.

• Kaapelityyppi: Kaapelityypin tunnus.
  • Teknologia: Kaapelin teknologia. Määrittele vaihtoehdot tekstivakioiden CABLE_TECHNOLOGY-ryhmään. (Tekstivakioiden muokkaaminen)
  • Kupariparit: Kaapelissa olevien kupariparien lukumäärä.
  • Resistanssi: Ei käytössä.
  • Kuitusäikeet: Kaapelissa olevien kuitusäikeiden lukumäärä.
  • Yksikköhinta:
  • Oletus asennustapa: kaapelin oletus asennustapa. Määrittele vaihtoehdot tekstivakioiden CABLE_TYPE-ryhmään. (Tekstivakioiden muokkaaminen)
  • Värikoodaus: Vanha tapa määritellä Kaapelin kuitujen värikoodaus. Määrittele vaihtoehdot tekstivakioiden CABLE_COLORCODING-ryhmään. (Tekstivakioiden muokkaaminen).
  • Color coding: Kaapelin kuitujen värikoodaus, katso Kaapelin kuitujen värikoodaus.
  • Saatavuus alkaa: Mistä lähtien määritellyn tyyppinen kaapeli on saatavilla rakentamiseen.
  • Saatavuus loppuu: Milloin määritellyn tyyppisen kaapelin saatavuus loppuu.

Kaapelin kuitujen värikoodaus

Kuitujen värit

• Lisää kuitujen värejä valitsemalla Keycom_fibercolor>Fiber color codes
  • Teksti[fi]…Teksti[sv]: Värin selkokielinen nimi, joka näytetään käyttäjälle omalla kielellään.
  • Lyhenne[fi]…Lyhenne[sv]: Värin lyhenne eri kielillä.
  • Tekstiarvo: rbg koodi värille, esim. jos mustalle 0 0 0 tai valkealle 255 255 255

Putkien värit

• Putkien värit määritellään tekstivakioiden ryhmässä KEYCOM_DUCT_COLOR
  • Teksti[fi]…Teksti[sv]: Värin selkokielinen nimi, joka näytetään käyttäjälle omalla kielellään.
  • Lyhenne[fi]…Lyhenne[sv]: Värin lyhenne eri kielillä.
  • Tekstiarvo: rbg koodi värille, esim. jos mustalle 0 0 0 tai valkealle 255 255 255

Värikoodauksen määrittely

Määrittele värikoodauksia valitsemalla Keycom_fibercolor › Fiber color coding configs. Värikoodaus asetetaan kaapelin tyypille (katso kappale Kaapelityyppien määrittäminen), jolloin ne tulevat näkyviin sovelluksessa.

• Nimi: Värikoodauksen nimi.
  • Värikoodauksen tyyppi:

Kuitujen maksimimäärä:

• Kuvaus: Käyttäjäystävällinen kuvaus koodauksesta.
  • Kuitu värikoodaus määrittely: Jokaisen kuidun ulkonäön määritelmä.
  • Ikoni: Miltä kuitu näyttää. päivittyy tallentamisen ja uuden lataamisen jälkeen
  • Kuidun numero: Yksittäisen kuidun numero alkaen 1:stä ja päättyen kuitujen maksimimäärään
  • Kuidun väri:
  • Sisäputken numero:
  • Sisäputken väri:
  • Näytä sisäputken numero:
  • Ulkoputken numero:
  • Ulkoputken väri:
  • Näytä ulkoputken numero:
  • Sisäjuova:
  • Ulkojuova:
  • Raidan väri:
  • Raitojen määrä:

Kaapelioletukset

Aseta oletukset käyttäen sovelluksen Kaapeli-lomakkeen Tallenna-painikkeen Tallenna oletukseksi valintaa. Valinta näkyy vain ylläpitäjälle.

Teletilatyyppien määrittäminen

• Valitse Keyrns_core -> Teletilantyypit
  • Teletilan tyyppi: Teletilan tyyppi. Määrittele vaihtoehdot tekstivakioiden PREM_TYPE-ryhmään. (Teletilan tyypin tyyppi)
  • Valmistaja: Teletilan valmistaja.
  • Tuotekoodi: Teletilan tuotekoodi.
  • Hinta: Teletilan hinta numeroina.

Teletilan tyypin tyyppi

Teletilantyypin (Teletilatyyppien määrittäminen) tyyppi määritetään tekstivakioryhmässä PREM_TYPE, johon siis pääsee käsiksi myös tekstivakioiden kautta (Tekstivakioiden muokkaaminen).

• Numeroarvo: Kenttä kertoo, voidaanko kyseistä teletilaa pitää suurena (keskus-) teletilana. Tietoa hyödynnetään automaattisesti suunnitellun verkon viennin yhteydessä:

10

teletila on mahdollinen keskus

20

teletilassa on siirtojärjestelmälaitteita

30

teletila on tilaajaverkon ensiöjakamo

35

teletila toimii kaivona

40

teletila on tilaajaverkon toisiojakamo

50

teletila on talokaapelin alkupiste

60

teletila on tilaajapiste

Huomio: Numeroarvot 1-6 ovat vanhentuneita, käytöstä poistuvia arvoja.

• Numeroarvo 2: Tämä ryhmä antaa käyttäjälle oikeuden päästä hallinnoimaan rajoitettuja teletiloja teletila-lomakkeella.

1

Antaa käyttöoikeuden niille teletiloille, joiden käyttöä on muuten rajoitettu. Sallittu ainoastaan PREM_ADMIN käyttäjille ja pääkäyttäjille.

• Numeroarvo 3: Määrittää yhteyskaaviossa käytettävän kuvauksen.

1

teletilan kaikki kulmat on leikattu (jatkos teletila)

2

teletilan oikea yläkulma on leikattu (ODF)

• Arvo, Arvo2, Arvo3: Määrittää piirtomittakaavan kertoimen. Kerroin valitaan käyttötilan numeroarvon perusteella.
  • Saatavuus alkaa: Mistä lähtien määritellyn tyyppinen laite on saatavilla rakentamiseen.
  • Saatavuus loppuu: Milloin määritellyn tyyppisen laitteen saatavuus loppuu.

Teletilan oletukset

Aseta oletukset käyttäen sovelluksen Teletila-lomakkeen Tallenna-painikkeen Tallenna oletukseksi valintaa. Valinta näkyy vain ylläpitäjälle.

Kanavatyyppien määrittäminen

Valitse Keyrns_core -> Kanavatyypit

Kanavatyypit-hallintasivu käsittelee tekstivakioiden ryhmää CONDUIT_TYPE, johon siis pääsee käsiksi myös tekstivakioiden kautta (Tekstivakioiden muokkaaminen).

• Numeroarvo: Kenttä kertoo voiko kyseiseen kanavatyyppiin lisätä putkia

0

ei voi lisätä (=Oja-tyyppinen kanava)

1

voi lisätä (ns. normaali kanavatyyppi)

• Numeroarvo2: Kenttä kertoo, onko kyseessä maahan vai ilmaan asennettu reitti. Tätä tietoa käytetään kaivulupa.fi palvelussa siihen näytettäänkö tietyt kanavatyypit kaivajalle näytettävässä kartassa

NULL/0

Maahan

Negatiivinen

Vajaasyvyinen, syvyys arvio metreinä, esim. -0.2

1

ilmaan.

Kanavaoletukset

Aseta oletukset käyttäen sovelluksen Kanava -lomakkeen Tallenna-painikkeen Tallenna oletukseksi valintaa. Valinta näkyy vain ylläpitäjälle.

Kaivotyyppien määrittäminen

Valitse Sivuston ylläpito -sivulta Keyrns_core -> Kaivotyypit

Kaivotyypit-hallintasivu käsittelee tekstivakioiden ryhmää MANHOLE_TYPE, johon siis pääsee käsiksi myös tekstivakioiden kautta (Tekstivakioiden muokkaaminen).

• Numeroarvo: Kenttä kertoo profiilin muutoskohdan, jota käytetään kanavan katkaisussa. Kanavan katkaisu käyttää järjestysnumeroarvoltaan pienintä, jossa arvo on 1.

1

Kanavan katkaisussa käytettävä kaivotyyppi

• Numeroarvo 2: Kenttä kertoo, onko kyseessä maahan vai ilmaan asennettu kaivo (Kaivo voi joissain tapauksissa yhdistää Arina-tyyppisiä kanavia, jotka ovat tyypillisesti ilmassa). Tätä tietoa käytetään kaivulupa.fi palvelussa siihen näytettäänkö tietyt kaivotyypit kaivajalle näytettävässä kartassa.

NULL/0

Maahan

Negatiivinen

Vajaasyvyinen, syvyys arvio metreinä, esim. -0.2

1

Ilmaan

• Looginen teksti: Kaivulupa.fi ei näytä kohteita, joiden looginen teksti on ”profiilin muutoskohta”.
  • Arvo, Arvo2, Arvo3: Määrittää piirtomittakaavan kertoimen. Kerroin valitaan käyttötilan numeroarvon perusteella.

Kaivo-oletukset

Aseta oletukset käyttäen sovelluksen Kaivo-lomakkeen Tallenna-painikkeen Tallenna oletukseksi valintaa. Valinta näkyy vain ylläpitäjälle.

Jatkostyyppien määrittäminen

Valitse Sivuston ylläpitosivulta Keyrns_core -> Jatkostyypit

Jatkostyypit-hallintasivu käsittelee tekstivakioiden ryhmää SPLICE_TYPE, johon siis pääsee käsiksi myös tekstivakioiden kautta (Tekstivakioiden muokkaaminen).

• Numeroarvo: Kenttä kertoo näkyykö kyseinen kohdetyyppi kaivulupa.fi palvelussa.

0

Ei näy

1

Näkyy

• Numeroarvo 2: Kenttä kertoo, onko kyseessä maahan vai ilmaan asennettu jatkos. Tätä tietoa käytetään kaivulupa.fi palvelussa siihen näytettäänkö tietyt jatkostyypit kaivajalle näytettävässä kartassa

NULL/0

Maahan

Negatiivinen

Vajaasyvyinen, syvyys arvio metreinä, esim. -0.2

1

Ilmaan.

• Arvo, Arvo2, Arvo3: Määrittää piirtomittakaavan kertoimen. Kerroin valitaan käyttötilan numeroarvon perusteella.

Jatkosoletukset

Aseta oletukset käyttäen sovelluksen Jatkos-lomakkeen Tallenna-painikkeen Tallenna oletukseksi valintaa. Valinta näkyy vain ylläpitäjälle.

Pylvästyyppien määrittäminen

• Valitse Keyrns_Core -> Pylvästyypit
  • Pylvästyyppi-hallintasivu käsittelee tekstivakioiden ryhmää POLE_TYPE, johon siis pääsee käsiksi myös tekstivakioiden kautta (Tekstivakioiden muokkaaminen).
  • Teksti (fi)…Teksti(sv): Käyttäjälle näytettävä pylvästyypin nimi käännöksineen.
  • Numeroarvo:
  • Lyhenne (fi) …Lyhenne(sv): Käyttäjälle näytettävä pylvästyypin nimen lyhenne käännöksineen.
  • Numeroarvo 2… Numeroarvo 4: Ei käytössä.
  • Arvo, Arvo2, Arvo3: Määrittää piirtomittakaavan kertoimen. Kerroin valitaan käyttötilan numeroarvon perusteella.
  • Tekstiarvo: Ei käytössä.
  • Kategoria: Ei käytössä.
  • Kuvaus: Ei käytössä.
  • Saatavuus alkaa: Ei käytössä.
  • Saatavuus loppuu: Ei käytössä.
  • Järjestysnumero: Järjestys, missä tyypit näytetään käyttäjälle valintalistoissa.

Pylväsoletukset

Aseta oletukset käyttäen sovelluksen Pylväs-lomakkeen Tallenna-painikkeen Tallenna oletukseksi valintaa. Valinta näkyy vain ylläpitäjälle.

Laitetyyppien määrittäminen

• Valitse Keyrns_Core -> Laitetyypit.
  • Teknologia: Laitteen teknologia. Määrittele vaihtoehdot tekstivakioiden TERMINAL_TECH-ryhmään. (Tekstivakioiden muokkaaminen)
  • Luokka: Laitetyypin luokka. Määrittele televerkon vaihtoehdot tekstivakioiden DEVICE-ryhmään ja kaapeli-TV verkon vaihtoehdot CTV_DEVICE -ryhmään. Laitetyypin luokka on käsitelty kappaleessa Laitetyypin luokka.
  • Tyyppi: Laitetyypin tunnus, joka näytetään käyttäjälle. Kirjoita tähän riittävän kuvaava teksti, jotta laitetyyppi on tunnistettavissa.
  • Liittimet: Laitteessa olevien liittimien lukumäärä.
  • Saatavuus alkaa: Mistä lähtien määritellyn tyyppinen laite on saatavilla rakentamiseen.
  • Saatavuus loppuu: Milloin määritellyn tyyppisen laitteen saatavuus loppuu.
  • Vain osana ryhmää: Vain osana ryhmää määrittää sen, voiko laitteen lisätä vain laiteryhmän osana. Laiteryhmä mahdollistaa laitteen kytkentöjen ja liittimien ominaisuustietojen tallentamisen ja käyttämisen uusia laitteita luotaessa. Jos laite lisätään ilman, että se kuuluu laiteryhmään, liittimet luodaan perusasetuksin liitinnumeroin nimettyinä ja ilman kytkentöjä.
  • Laitetyypin dokumentit: Poistuva ominaisuus.

Laitteen oletukset

Aseta oletukset käyttäen sovelluksen Laite-lomakkeen Tallenna-painikkeen Tallenna oletukseksi valintaa. Valinta näkyy vain ylläpitäjälle.

Liittimen tyyppien määrittäminen

• Valitse Keyrns_Prem -> Liittimen tyypit.
  • Lyhenne: Käyttäjälle näytettävä liittimen tyypin lyhenne.
  • Kuvaus: Liittimen selkokielinen kuvaus.
  • Säiemäärä: Liittimen säikeiden määrä.
  • Teknologia id: vain 0 ja 1 mahdollisia

0

Kupari

1

Kuitu

Palveluryhmien määrittäminen

• Valitse Keyrns_Prem -> Palveluryhmät
  • Nimi: Palveluryhmän nimi.
  • Kommentit: Palveluryhmää selventävät kommentit.
  • Tärkeysjärjestys: Ei käytössä.
  • Määräävyys: Ei käytössä.
  • Palvelut: Palveluryhmään kuuluvat palvelut, katso kappale Palveluiden määrittäminen.

Palveluiden määrittäminen

• Valitse Keyrns_Prem -> Palvelut
  • Kaapelin pituus: Kaapelin maksimipituus, jossa palvelu vielä toimii.
  • Käyttötarkoitus: Palveluiden käyttötarkoitukset on määritelty tekstivakioiden USAGE ja CCP_SERVICE- ryhmissä. Katso kappale Tekstivakiot.
  • Teknologia: Palvelun käyttämä teknologia. Vaihtoehdot määritetty Tekstivakioiden CABLE_TECHNOLOGY-ryhmässä. Katso kappale Tekstivakioiden muokkaaminen.
  • Palveluryhmät: Mihin palveluryhmiin palvelu kuuluu. Katso kappale Palveluryhmien määrittäminen.

Radiokanavien määrittäminen

• Valitse Keyrns_Radiolink -> Radiokanavat
  • Kanavanumero: Radiokanavan numero.
  • Lähetystaajuus: Radiokanavan lähetystaajuus megahertseinä.
  • Vastaanottotaajuus: Radiokanavan vastaanottotaajuus megahertseinä.
  • Taajuusalue: Radiokanavan taajuus alue. Määrittele vaihtoehdot tekstivakioiden RADIOBAND-ryhmään. (Tekstivakioiden muokkaaminen) tai lisää uusi painamalla alasvetovalikon vieressä olevaa +-painiketta.

Radiolupien määrittäminen

• Valitse Keyrns_Radiolink -> Radiolupa
  • Luvan numero: Radioluvan numero.
  • Aloitus pvm: Radioluvan alkamispäivä.
  • Lopetus pvm: Radioluvan loppumispäivä.
  • Lupalajin nimi: Radioluvan laji.

Tuotetyyppien määrittäminen

• Valitse Keyrns_Core -> Tuotetyypit määrittääksesi vuokrasopimukseen liitettävien tuotteiden tyypit.
  • Tuoteluokka: Tuotteen luokka. Määrittele vaihtoehdot tekstivakioiden
    PRODUCT_CLASS -ryhmään. (Tekstivakioiden muokkaaminen)
  • Tyyppi: Tuotetyypin nimi, joka näytetään käyttäjälle.

Tuotteiden määrittäminen

• Valitse Keyrns_Core -> Tuotteet
  • Tuotetyyppi: Tuotteen tyyppi, katso Tuotetyyppien määrittäminen.
  • Nimi: Tuotteen nimi, joka näytetään käyttäjälle.
  • Lyhenne: Tuotteen lyhenne.
  • Tuotekoodi: Tuotteen koodi.
  • Pistearvo: Tuotteen oletuspistearvo, käyttäjä voi muokata lisätessään tuotetta vuokrasopimukseen.
  • Yksikköhinta: Tuotteen oletusyksikköhinta. Käyttäjä voi muokata lisätessään tuotetta vuokrasopimukseen.

Nopeus (Kapasiteetti)

• Valitse Keyrns_Radiolink -> Kapasiteetti
  • Kapasiteetti: Nopeuden (kapasiteetin) arvo numeroina.
  • Kuvaus: Nopeuden (kapasiteetin) kuvaus, joka näytetään käyttäjälle.