Tekstivakiot
  • 02 Aug 2024
  • 18 Minutes to read
  • Contributors
  • Dark
  • PDF

Tekstivakiot

• Dark
  • PDF

Article summary

Sovelluksen lomakkeiden monien valintalistojen arvot luetaan tekstivakioista. Muokkaamalla sen sisältöä lomakkeiden valintalistat muuttuvat vastaavasti, kun sovellus ladataan seuraavan kerran.

Tekstivakioiden muokkaaminen

Valitse linkki Tekstivakiot hallintakäyttöliittymässä

Muokkaa avautuvalta listalta yksittäistä tekstivakiota klikkaamalla tunnusta. Rajaa listan sisältö yksittäiseen ryhmään klikkaamalla Suodatin-listalta ko. ryhmää.

Tekstivakioiden sarakkeet

Tekstivakioilla on seuraavat tiedot kullekin asetukselle:

• Ryhmän nimi: Tekstivakioasetukset on jaoteltu ryhmiin, jolla erotellaan eri asioihin liittyvät asetukset.
  • Looginen teksti: Sovelluksen sisäisesti käyttämä teksti.
  • Teksti (fi)…Teksti(sv): Tekstikentän käännökset, jotka näytetään selaimessa valitusta kielestä riippuen.
  • Numeroarvo: Käytetään mm. tekstiarvoa vastaavana numeroarvona, ilmaisemaan näytetäänkö kohde kaivulupa.fi palvelussa, onko ominaisuus käytössä, teknologian tyyppi jne. Katson tarkemmin ryhmän omasta kappaleesta.
  • Lyhenne: Tekstivakion oletuslyhenne, jota käytetään sisäisesti.
  • Lyhenne (fi)…Lyhenne(sv): Lyhennekentän käännökset, jotka näytetään selaimessa valitusta kielestä riippuen. Jos valittua kieltä ei tueta, näytetään Lyhenne-kenttä.
  • Numeroarvo 2…Numeroarvo 4:
  • Numeroarvo 3: Käytetään olemassa olevilla *_OWNER-ryhmillä, jotta saadaan viitattua suoraan STP:n omistaja ID:seen. Käytetään tämän jälkeen STP näkymässä (Ympäristö- ja asiakaskohtaiset STP-omistaja ID:t määritetään manuaalisesti jokaisessa ympäristössä, kun STP aktivointi tapahtuu). On siis tärkeää, että tämä kenttä pidetään tyhjänä ennen sitä.
  • TekstiarvoVaihtelee ryhmittäin, useimmiten ei käytössä.

Kategoria: Ei käytössä.

• Kuvaus
  • Arvo…Arvo4Nämä kentät liittyvät yleensä vanhojen järjestelmien kuvaustekniikoihin. Jos käytössä on vain Selaimessa toimiva sovellus, näistä kentistä ei tarvitse välittää.

Valinnaiset tiedot

• Järj.nro: Järjestysnumero asetuksille. Jos ryhmän arvot haetaan esim. valintalistaan, arvot tulevat järjestysnumeron mukaiseen järjestykseen. Joissain ryhmissä jätetään negatiivisilla järjestysnumerolla olevat arvot näyttämättä valintalistoissa.
  • Voimassaolon alku ja loppu: Näkyvissä/Muokattavissa ryhmän omassa hallintaliittymässä, mikäli kenttä on käytössä. Jos nämä kentät ovat täytetyt, ryhmästä riippuen, lomakkeen valintanappeihin joko tulevat harmaannutettuna tai eivät tule ollenkaan sellaiset valinnat, joiden voimassaolon alku ja loppu eivät sovi nykyhetken kanssa (Voimassaolo on päättynyt tai ei vielä alkanut).

Tekstivakioden poistaminen

Tekstivakioita voidaan poistaa tekstivakioiden listasta. Varmista, että tekstivakioita, joita poistat ei käytetä missään muualla sovelluksessa. Poistaaksesi tekstivakion, valitse yksi tai useampi vakio listasta ja valitse “Delete constant(s) with no check", jonka jälkeen vahvista poistaminen. Mikäli yksikään tekstivakio on aktiviinen muualla sovelluksessa, poistaminen epäonnistuu.

Yleiset tekstivakiot

Kirjautumissivun palveluehdot

Kirjautumissivulla näkyvät käyttö- ja palveluehdot määritetään tekstivakioiden ryhmässä TERMS_AND_CONDITIONS. Aktivoidaksesi käyttöehtojen linkin kirjautumissivulle, täytä seuraavat kentät:

• Ryhmän nimi: TERMS_AND_CONDITIONS
  • Looginen teksti (TXT): private_terms (sovelluksen sisäisesti käyttämä teksti).
  • Järjestysnumero: 1
  • Tekstiarvo: Linkki käyttöehtoihin. Esimerkiksi: “https://www.company.com/terms_and_conditions”.
  • Teksti [en]: Yksityiset ehdot (arvo, joka näkyy käyttäjälle).
  • Teksti [en]: Private terms (arvo, joka näkyy käyttäjälle englanninkielisellä kirjautumissivulla).
  • Teksti [en]: Private villkor arvo, joka näkyy käyttäjälle ruotsinkielisellä kirjautumissivulla

Piirtomittakaava

Karttatyökalussa valittavissa olevat piirtomittakaavat määritetään tekstivakioiden ryhmässä SCALE.

• Teksti…Teksti (sv)Mittakaava arvo, joka on havainnollinen käyttäjälle esim. ”1:500”.
  • NumeroarvoTekstiä vastaava numero arvo kohteiden skaalausta varten.
  • ArvoEi käytössä selaimessa toimivassa sovelluksessa. Viittaus Feature tauluun, kysy apua Keypron sovellustuesta.
  • Arvo 2: Ei käytössä selaimessa toimivassa sovelluksessa. Viittaus Feature tauluun, kysy apua Keypron sovellustuesta.
  • Numeroarvo 2: Määrittää, mikä on oletuspiirtomittakaava. Piirtomittakaava, jonka Numeroarvo 2 = 1, on valittuna oletuksena piirtomittakaavaksi sovelluksen käynnistyessä.

Sijaintitarkkuus ja korkeustarkkuus

Sijaintitarkkuudet määritetään LOCATION_ACCURACY -ryhmässä ja korkeustarkkuudet H_ACCURACY-ryhmässä. Molempia käytetään joidenkin kohdelomakkeiden Yleiset-välilehden vastaavissa valintalistoissa.

• Teksti…Teksti (sv): Sijaintitarkkuuden kertova teksti esim. +-5 m.
  • NumeroarvoTekstikenttää vastaava lukuarvo metreissä esim. 5.0. Tämä kenttä siis kertoo sen ympyrän säteen metreissä, jonka sisällä kohteen tallennetusta sijainnista katsoen kohteen todellinen sijainti on käytetyllä varmuustasolla.

Suunnitelman tila

Suunnitelman tilat määritetään PLAN_STATE ryhmässä.

• Numeroarvo2: Jos suunnitelma muutetaan valmis-tilaan, käyttäjältä kysytään päivitetäänkö liittyvien kohteiden käyttötilat. (ne päivitetään käyttötilaan, jonka numeroarvo on 1 (katso Käyttötila))

0

ei näytetä kaivulupa.fi palvelussa

1

valmis, myös suunnitellut kohteet näytetään kaivulupa.fi-palvelussa

null/<jotain muuta>

myös suunnitellut kohteet näytetään kaivulupa.fi-palvelussa

Jos numeroarvo2 on nollasta poikkeava tai NULL, suunnitelmaan liittyvät käyttötilaltaan suunnitellut kohteet näytetään kaivulupa.fi –palvelussa. (Käyttötilaltaan käytössä olevat kohteet näytetään aina kaivulupa.fi –palvelussa, vaikka suunnitelman tila olisi mikä). Täten voidaan esim. määrittää, että esisuunnittelussa tai suunnittelussa oleviin suunnitelmiin liittyviä kohteita ei näytetä kaivulupa.fi –palvelussa. Jos suunniteltu kohde ei liity mihinkään suunnitelmaan, se näkyy kaivulupa.fi –palvelussa.

1

suunnitelman käyttötilaisten kohteiden muokkaus estetty

<jotain muuta>

suunnitelman kohteet vapaasti muokattavissa

Suunnitelman kohteiden ylläpitotila (O&M)

Suunnitelman kohteiden ylläpitotila lukitsee suunnitelman käyttötilaiset kohteet ja estää kohteiden muokkaamisen (antaa käyttäjälle ilmoituksen). Vain O&M käyttäjäryhmän (OM_PLAN_ADMIN) käyttäjillä on oikeus muuttaa suunnitelma pois O&M-tilasta. O&M-tila määritellään suunnitelman tilan tekstiarvolla, katso kappale Suunnitelman tila.

Tuetut kohteet ovat:

• Kaapeli
  • Kanava
  • Putki
  • Teletila
  • Laite
  • Jatkos
  • Kaivo
  • Pylväs
  • Pistemäiset kohteet
  • Kaapeli- ja laitetason kytkennät
  • Yhteysosiot

Suunnitelman tyyppi

Suunnitelmat tyypit määritetään PLAN_TYPE ryhmässä.

Numeroarvo: määrittää minkä tyyppinen suunnitelma on kyseessä

4

Purku

Jos suunnitelman tyyppi on purku ja suunnitelma muutetaan valmis-käyttötilaiseksi (katso kappale Suunnitelman tila) käyttäjältä kysytään, poistetaanko tai hylätäänkö suunnitelmaan liittyvät kohteet. Mikäli käyttäjä valitsee poiston, kohteet poistetaan. Mikäli käyttäjä valitsee hylkäyksen, kohteet muutetaan käyttötilaan (Käyttötila), jonka numeroarvo on 3. Tämä ominaisuus aktivoidaan asettamalla PLAN_AUTOMATIC_SCRAPPINGS.

Pistemäisten kohteiden tyypit

Nimi: Sovelluksessa käytettävä sisäinen nimi.

Nimike[fi]…Nimike[sv]: Käyttäjälle näkyvä lokalisoitu nimi.

Symbolin nimi: Mikä symboli näytetään kartalla.

Pistemäisen kohteen tyyppikategoria: Mihin kategoriaan tyyppi kuuluu. Katso kappale Pistemäisten kohteiden tyyppikategoriat.

Pistemäisten kohteiden tyyppikategoriat

Pistemäisten kohteiden tyyppikategoriat määritetään POINT_TYPE_CATEGORY -ryhmässä.

• Looginen teksti: Sovelluksen sisäisesti käyttämä teksti
  • Teksti (fi)…Teksti(sv): Teksti-kentän käännökset jotka näytetään selaimessa valitusta kielestä riippuen.
  • Numeroarvo: Kertoo kategorian tyypin

1

kategoria used as redline in Keymobile

-1

KeyRNS:ssä käytetty tyypit, triggeri päivittää type_id-tietokentän kohteelle. Type_id on poistuva kenttä, mutta Kaivulupa ja piirtomittakaavan laskenta käyttää sen kenttiä vielä (Poistuva pistemäisten kohteiden tyypit -ryhmä).

Pistemäisen kohteen oletukset

Aseta oletukset käyttäen sovelluksen pistemäinen kohde -lomakkeen Tallenna-painikkeen Tallenna oletukseksi valintaa. Valinta näkyy vain ylläpitäjälle.

Osoitteiden käyttötarkoitukset

Osoitteiden käyttötarkoitukset on määritelty APARTMENT_USAGE (huoneiston käyttötarkoitus) ja BUILDING_USAGE (kiinteistön käyttötarkoitus) ryhmissä.

• Numeroarvo…numeroarvo4: Kentissä määrätään, mitkä osoitteet jätetään pois eri tilanteissa, jos esimerkiksi ”Purettu” käyttötarkoituksella olevia osoitteita ei haluta nähdä. Jos kentän arvo on tyhjä tai 0, osoite otetaan mukaan, muulloin osoitetta ei oteta mukaan. Osoitteen näkyminen määräytyy alla olevan taulukon mukaisesti.

Numeroarvo

1

Liittyy ulkoisiin rajapintoihin. Älä muokkaa.

Numeroarvo 2

1

Liittyy ulkoisiin rajapintoihin. Älä muokkaa.

Numeroarvo 3

1-11

Käyttötarkoitusta vastaava VRKn käyttötarkoitus koodi. Tätä käytetään päivitettäessä osoitteita VRK-aineistolla. Älä muokkaa.

Numeroarvo 4

1

Osoitetta ei päivitetä suoraan VRK-aineistosta, vaan päivitys otetaan ei-päivitettävien osoitteiden listalle.

• TekstiarvoBUILDING_USAGE -ryhmän Tekstiarvo määrittää osoitesymbolin värin.

r g b

Osoitesymbolin väri. Kukin arvo on luku välillä 0...255, esim. vihreä väri esitetään ”0 255 0”

Osoitteen Käyttötarkoitus 2

Osoitteiden Käyttötarkoitus 2 -kentän arvot on määritelty KN_ADDR_SPEC -ryhmässä.

• Numeroarvo: Kentän avulla määritellään, suodatetaanko osoite kohteiden automaattisessa osoitteen haussa sekä osoitetta hakiessa yhteydelle TTMi-rajapinnan kautta.

1

Osoite suodatetaan pois automaattisessa osoitehaussa sekä TTMi-rajapinnan osoitehaussa.

Muu

Osoitetta ei suodateta.

• TekstiarvoTekstiarvo määrittää osoitenumeron värin kartalla.

r g b

Osoitenumeron väri. Kukin arvo on luku välillä 0...255, esim. vihreä väri esitetään ”0 255 0”

Osoiteoletukset

Aseta oletukset käyttäen sovelluksen Osoite-lomakkeen Tallenna-painikkeen Tallenna oletukseksi valintaa. Valinta näkyy vain ylläpitäjälle.

Ulkoisen lähdejärjestelmän tunniste

Tämä ryhmä sisältää tiedot saatavilla olevista lähdejärjestelmistä (kolmannen osapuolen yritykset/järjestelmät), jotka lisäävät mm. osoite- ja asuntotiedot KeyCom-järjestelmään. Tietoa hyödynnetään erityisesti esimerkiksi järjestelmäintegraatioiden välillä, jolloin KeyCom-tietokantamallissa on tiedossa myös kolmannen osapuolen lähdejärjestelmän sisäinen tietokanta-avain

Ulkoisen lähdejärjestelmän tunniste ei ole pakollinen, mutta hyödynnettävissä esimerkiksi käyttötapauksissa, joissa lähtöaineisto/konversioaineisto on tuotettu alun perin useammasta eri lähteestä.

Määritä Lähdejärjestelmä- ja Lähdejärjestelmä avain-valinnat, jotka näytetään käyttäjille kohdelomakkeiden Yleiset-välilehdellä, siirtymällä Tekstivakioiden SOURCE_SYSTEM-ryhmään.

• Ryhmän nimi: Tekstivakioasetukset on jaoteltu ryhmiin, jolla erotellaan eri asioihin liittyvät asetukset.
  • Looginen teksti: Sovelluksen sisäisesti käyttämä teksti.
  • Teksti (fi)…Teksti(sv): Tekstikentän käännökset, jotka näytetään selaimessa valitusta kielestä riippuen.
  • Lyhenne: Lisää haluttu lähdejärjestelmän nimi Lyhenne-kenttään.

Koordinaattijärjestelmä-valinnat

Määritä käyttäjälle näkyvät Koordinaattijärjestelmä-valinnat tekstivakioiden KEYCORE_IMPORT_SRS ryhmissä.

• Tekstiarvo: Koordinaattijärjestelmää vastaava koodi, joka täytyy löytyä Koordinaattijärjestelmistä koodi-sarakkeesta. Katso Koordinaattijärjestelmät.

Huom! Tekstivakioiden KEYCORE_IMPORT_SRS -ryhmä määrittää, mitä valintoja käyttäjälle näytetään. Vastaava tieto pitää löytyä koordinaattijärjestelmämäärittelyistä, katso kappale Koordinaattijärjestelmät.

Alueiden tyypit

Alueiden tyypit määritetään FREEAREA_TYPE -ryhmässä.

• Numeroarvo: kertoo minkä tyyppisestä alueesta on kyse

1

Pääsyrajoitettu alue

2

Maakunta

3

Kunta

4

Postinumeroalue

5

Puhelinkeskuksen alue (”Censal”)

6

Valtakunnanraja

7

Taajama

8

Autonominen alue (Comunidad Autónoma)

9

Rakennus

22

Tukikelvoton alue

101

(varattu muokatulle käyttöoikeusalue ominaisuudelle)

Alueiden kategoriat

Alueiden kategoriat määritetään FREEAREA_CATEGORY ryhmässä. Alueiden tyypit linkitetään kategorioihin kappaleessa Tekstivakioiden linkit.

Tekstivakioiden linkit

Alueiden käyttötilat

Alueiden käyttötilat määritetään FREEAREA_STATE -ryhmässä.

• Numeroarvo:

102

(varattu muokatulle käyttöoikeusalue ominaisuudelle)

103

(varattu muokatulle käyttöoikeusalue ominaisuudelle)

104

(varattu muokatulle käyttöoikeusalue ominaisuudelle)

Traficom STP vakioarvot

TRAFICOM_STP_DEFAULT-ryhmä sisältää kaikki yleisarvot STP kohtaisille tiedoille.
NUM_VALUE sisältää kaikki vakioarvot viivamaisille kohteille ja NUM_VALUE2 sisältää vakioarvot pistemäisille kohteille.

Ryhmän nimi

TXT

NUM_VALUE

NUM_VALUE2

TRAFICOM_STP_DEFAULT

LOCATION_ACCURACY_XY

50

50

TRAFICOM_STP_DEFAULT

LOCATION_ACCURACY_Z

5

5

TRAFICOM_STP_DEFAULT

PLANNED_DEPTH

0.7

0.7

TRAFICOM_STP_DEFAULT

MAP_AREA

50

50

TRAFICOM_STP_DEFAULT

MARKING_AREA

10

0

TRAFICOM_STP_DEFAULT

OWNER

NULL

NULL

Setics STTAR vakioarvot muokattavalle esikatselutasolle

CUSTOM_STTAR_PREVIEW-ryhmä sisältää kaikki tarvittavat arvot muokattavalle Setics STTAR esikatselutasolle ja sitä koskeville tiedoille. Tämä tekstivakio määrittelee esikatselutasossa näkyvän lyhenteen nimen, STTAR palvelu lomakkeella näkyville tulevan tekstin sekä Aineistot-valikossa näkyvän polun tason aktivoimista varten.

Kun tekstivakio rivi on määritelty, järjestelmä avaa uuden painikkeen kontekstivalikkoon, josta voidaan tarkastella tasoja. Painikkeen nimi määritellään tekstivakion Teksti- ja Lyhenne-kenttiin.

• Ryhmän nimi: CUSTOM_STTAR_PREVIEW
  • TXT: Custom Setics STTAR preview
  • Numeroarvo: 1
  • Järjestysnumero: (1). Mikäli tasoja on enemmän kuin yksi, lisää seuraavat numerot järjestyksen mukaan
  • Teksti: Lisää sama teksti Teksti- ja Lyhenne-kenttiin

Uutta suunnittelua luodessaan järjestelmä luo uuden tason, jonka tekstivakio määrittää. Tasolle merkitään alkuperäisen kerroksen nimi ja tekstivakiolla oleva lyhenne, jonka lopussa on suunnittelutunnus (esim. CW).

Huomaa! Uusi taso on käytettävissä vain niille malleille, jotka on luotu sen jälkeen, kun ominaisuus on otettu käyttöön järjestelmässä.

KeyCom-tekstivakiot

Käyttötila

Ryhmät, joissa määritetään kohteen käyttötila, on nimetty ”_STATE”- loppupäätteellä.

• NumeroarvoKenttä kertoo käyttötilan kuten alla selitetty.

1

Käytössä

2

Suunniteltu

3

Romua

4

Poissa käytöstä

<muu arvo>

Kaivulupa.fi -palvelu olettaa tilan olevan ”Käytössä”, mutta ei näytä sitä kartalla

Järjestelmässä olevat automaattiset tilan vaihdot toimivat vain yllä oleville numeroarvoille. Ryhmiä, joissa tämä on käytössä, ovat:

CABLE_STATE

Kaapelin käyttötila

CONDUIT_STATE

Kanavan käyttötila

DUCT_STATE

Putken käyttötila

MANHOLE_STATE

kaivon käyttötila

POINT_STATE

Pistemäisen kohteen käyttötila

POLE_STATE

Pylvään käyttötila

PREM_STATE

Teletilan käyttötila

SERVICE_STATE

Palvelun käyttötila

SPLICE_STATE

Jatkoksen käyttötila

TERMINAL_STATE

Laitteen käyttötila

THR_CONN_STATE

Säiekytkennän käyttötila

Huomaa: Käyttötilalla kuuluu olla numeroarvo, jotta käyttötilaa voidaan käyttää lomakkeilla kohteiden massapäivityksessä.

• Numeroarvo 2:

Ryhmä

Numeroarvo

Teksti

PREM_STATE

1

Mikäli kyseisellä teletilan "PREM_STATE":llä on arvo 1, niin päivitetään myös sen teletilan alla olevat laitteet kyseiseen tilaan.

Teknologia

Teknologialla tarkoitetaan kaapelien ja laitteiden teknologiaa (kuten esim. kuitu, kupari ja koaksiaali), jotka määrittävät voidaanko tietyn teknologian kohteita liittää toisen teknologian kohteeseen.

• Numeroarvo: Teknologiat määritetään seuraavissa ryhmissä ja arvot vastaavat kutakin teknologiaa:

Ryhmä

Numeroarvo

Teksti

CABLE_TECHNOLOGY

-1

KTV

CABLE_TECHNOLOGY

0

Kupari

CABLE_TECHNOLOGY

1

Kuitu

CABLE_TECHNOLOGY

(null)

Hybridi

TERMINAL_TECH

1

Kuitu

TERMINAL_TECH

(null)

Hybridi

TERMINAL_TECH

1

KTV_Kuitu

TERMINAL_TECH

-1

KTV_Koaksiaali

TERMINAL_TECH

0

Kupari

Hybridi-teknologian laitteen/kaapelin voi kytkeä mihin tahansa saman tai muun teknologian laiteeseen/kaapeliin. Muut voi kytkeä vain saman teknologian tai Numeroarvoltaan samaan laitteeseen/kaapeliin.

• Numeroarvo 2: CABLE_TECHNOLOGY group num_value 2 viittaa volttimääriin kaapeleissa.

1

Pienen jännitteen kaapeli

2

Kohtalaisen jännitteen kaapeli

3

Korkean jännitteen kaapeli

Säietyyppi

KeyComissa voidaan säietiedot-ikkunasta valita jokaiselle säikeelle säietyyppi TXT_CONSTANTS-ryhmästä THREAD_TYPE.

• Numeroarvo: Määrittää teknologian.

1

Kuitu

0

Kupari

null

Ei määritelty

• Numeroarvo2: Kertoo säietyypin oletusvaimeneman (dB / km).

Kohteen tunnuksen yksikäsitteisyys ja tyhjyyssääntö

Teletiloille, kaivoille, jatkoksille, pylväille, kanaville ja kaapeleille on mahdollista määrittää tunnuksen yksikäsitteisyys- ja tyhjyyssääntö kullekin käyttötilalle:

Sääntö on talletettu teletiloille PREM_ID_RULE-ryhmään, kaivoille se on talletettu MANHOLE_ID_RULE-ryhmään, jatkoksille SPLICE_ID_RULE-ryhmään ja kaapeleille CABLE_ID_RULE-ryhmään, katso Kohteen tunnuksen automaattinen generointi.

• Numeroarvo: Varsinainen asetus on talletettu tähän kenttään kolminumeroisena kokonaislukuna ja on muotoa xyz. Numerojen tehtävät ovat seuraavat:

x kertoo, minkä käyttötilan kohteita sääntö koskee. Mahdolliset arvot ovat:

1 – Käytössä

2 – Suunniteltu

3 – Romua

y kertoo yksikäsitteisyyssäännön kyseisen käyttötilan kohteelle

1 – Kohteen tunnuksen yksikäsitteisyyttä ei tarkisteta lainkaan. Tietokannan taulussa voi olla useampi kuin yksi sama tunnus.

2 – Sama tunnus voi esiintyä tietokannan taulussa useammin kuin yhden kerran, mutta tietyllä osa-alueella vain kerran.

3 – Sama tunnus voi esiintyä vain kerran tietokannan taulussa.

z kertoo, voiko kyseisen käyttötilan kohteen tunnus olla tyhjä

1 – Tunnus voi olla tyhjä. Jos tunnus on tyhjä, tällöin kohteen yksikäsitteisyyttä ei tarkisteta.

2 – Tunnus ei voi olla tyhjä.

Esim. PREM_ID_RULE-ryhmän rivi, jossa numeroarvona on 122, kertoo että Teletilan käytössä olevia kohteita saa olla samalla tunnuksella vain yksi osa-aluetta kohden. Tyhjiä tunnuksia käyttötilaisille kohteille ei sallita.

Kohteen tunnuksen automaattinen generointi

Teletiloille, kaivoille, jatkoksille ja kaapeleille on mahdollista asettaa tunnuksen automaattinen generointi, joka riippuu tunnuksen tyhjyyssäännöstä (katso Kohteen tunnuksen yksikäsitteisyys ja tyhjyyssääntö).

Jos säännön mukaan tunnus ei saa olla tyhjä, generoidaan lisättävälle tai päivitettävälle kohteelle automaattisesti tunnus asetettujen sääntöjen mukaan, mikäli käyttäjä ei syötä tunnusta lomakkeella.

Asetukset löytyvät seuraavista ryhmistä:

Teletila

AUTOM_IDENT_PREM

Kaivo

AUTOM_IDENT_MANHOLE

Jatkos

AUTOM_IDENT_SPLICE

Kaapeli

AUTOM_IDENT_CABLE

Säännöt asetetaan seuraavasti:

• Numeroarvo: kertoo, onko automaattinen tunnusten generointi asetettu päälle.

1

generointi käytössä

Jotain muuta

Generointi ei ole käytössä.

• Looginen teksti: kentässä kerrotaan tunnukselle annettava teksti merkkijonoina, jotka korvataan kohteen tiedoilla. Korvattavia merkkijonoja ovat:

%AREA%

osa-alue

%TYPE_ABR%,

teletilan, jatkoksen tai kaivon tyypin lyhenne, jos sellainen löytyy.

%TYPE%

kohteen tyyppi.

%TECH%

kaapelin teknologian lyhenne, tai kaapelin teknologia, mikäli lyhennettä ei ole määritelty.

%SEQ%

juokseva numero, joka luetaan seuraavista sekvensseistä:
teletilat: SQ_AUTOM_IDET_PREM_ID,
kaivot: SQ_AUTOM_IDET_MANHOLE_ID,
jatkokset: SQ_AUTOM_IDET_SPLICE_ID
kaapelit: SQ_AUTOM_IDET_CABLE_ID.

Jos korvattavan merkkijonon perässä on merkkijono $n$, missä n on numero, otetaan tunnukseen numeron verran merkkejä. Esimerkiksi jos tekstissä on %AREA%$3$, otetaan tunnukseen osa-alueen kolme ensimäistä merkkiä.

%SEQ% merkkijonon perässä oleva $n$ merkkijono kertoo, kuinka monta merkkiä vähintään juoksevaan numeroon otetaan. Jos juokseva numero on lyhyempi kuin annettu arvo, laitetaan numeron eteen nollia tarvittava määrä. Esimerkiksi %SEQ%$4$ luo numeron neljän merkin pituisena, esim. 0015.

Esim. AUTOM_IDENT_PREM -ryhmä, jossa tekstinä on %AREA%$3$_%SEQ%$4$, tuottaa teletila tunnuksen tyyliin PEH_0001.

Säiekytkentätyyppi

Säiekytkentätyyppi määritetään ryhmässä THR_CONN_TYPE.

• Numeroarvo: Kenttä kertoo säiekytkentätyypin.

1

Suora

2

Haara

Putken omistajat

Putken omistajat määritetään ryhmässä DUCT_OWNER.

• Numeroarvo: Kenttä kertoo, ovatko kyseisen omistajan putket kaivulupa.fi -palvelussa mukana. Tämä tieto vastaa karkeasti ottaen putken näyttövelvoitetta:

1 tai NULL

näytetään operaattorin kaivulupa.fi johtokartoilla

0

ei näytetä operaattorin kaivulupa.fi johtokartoilla

0.5

näytetään operaattorin kaivulupa.fi johtokartalla merkinnällä ”muun operaattorin kaapeli”

Putkikytkennän tyyppi

Putkikytkennän tyyppi määritellään ryhmässä DUCT_CONNECTION.

• Numeroarvo: kenttä kertoo FiberPlanIT -aineiston tuonnissa käytettävän putkikytkentätyypin:

1

käytetään FiberPlanIT-aineiston tuonnissa putkikytkentätyyppinä. Jos ei määritelty yhdellekään tyypille, lataus epäonnistuu.

Kaapelin ja säikeiden omistajat

Kaapelin ja säikeen omistajat määritetään ryhmässä CABLE_OWNER.

• Numeroarvo: kenttä kertoo, ovatko kyseisen omistajan kaapelit kaivulupa.fi -palvelussa mukana. Tämä tieto vastaa karkeasti ottaen kaapelin/putken näyttövelvoitetta:

1 tai NULL

näytetään operaattorin kaivulupa.fi johtokartoilla

0

ei näytetä operaattorin kaivulupa.fi johtokartoilla

0.5

näytetään operaattorin kaivulupa.fi johtokartalla merkinnällä ”muun operaattorin kaapeli”

• Numeroarvo2: Lasketaanko säie mukaan kaapelin kapasiteettiin.

1

(oma) säie lasketaan mukaan kaapelin kapasiteettiin

0

säiettä ei lasketa mukaan kaapelin kapasiteettiin

• Numeroarvo4Oma kaapeli (KPI raportti).

1

oma kaapeli

Säikeiden käyttöoikeuden haltija

Säikeiden käyttöoikeuksien haltijat määritetään ryhmässä RIGHT_OF_USE

• Numeroarvo2: Lasketaanko säie mukaan kaapelin kapasiteettiin.

1

(oma) säie lasketaan mukaan kaapelin kapasiteettiin

0

säiettä ei lasketa mukaan kaapelin kapasiteettiin

Kaapelien rooli ja oletustärkeysluokka

Kaapelin rooli verkon rakenteen kannalta määritetään ryhmässä CABLE_ROLE.

• Numeroarvo: Kenttää käytetään tunnistamaan kaapelin rooli FiberPlanIT -aineiston tuonnissa. Mikäli ryhmässä on useampia samalla Numeroarvo-arvolla olevia rivejä, tuonnissa käytetään näistä sitä, jolla on pienin järjestysnumero (FiberPlanIT on maksullinen erikseen tilattava palvelu)

Numeroarvo2: Kenttä osoittaa kaapelin oletustärkeysluokan, mikäli Tärkeys-kentässä ei ole arvoa.

Rooli

Merkitys

Numeroarvo

Numeroarvo 2

Tilaajakaapeli
(drop cable)

Talokaapeli asiakkaan sijainnista asiakkaasta nähden ensimmäisen haaraumapisteeseen

1

1

Jakelukaapeli
(distribution cable)

Kaapeli, joka yhdistää asiakkaasta nähden ensimmäisen ja toisen verkon haaraumapisteen

4

2

Syöttökaapeli
(feeder cable)

Kaapeli, joka yhdistää keskuksen keskuksesta päin katsottuun ensimmäiseen haaraumapisteeseen

5

4

Yhdyskaapeli
(transmission cable)

Kaapeli, joka yhdistää keskuksia

2

5

Yhteiskäyttökaapeli

Kaapeli, joka sisältää sekä keskuksia yhdistäviä yhteyksiä että tilaajayhteyksiä

3

5

Numeroarvo3: Kertoo, näytetäänkö kaapeli kapasiteettiteemalla

1

näytetään kaapelin kapasiteetti teemalla

0/null

ei näytetä kaapelin kapasiteetti teemalla.

Kaapelin tärkeysluokka

Kaapelilomakkeella on Tärkeys-kenttä, jota käytetään ensisijaisesti kaapelin tärkeysluokkana. Kentän arvon on oltava välillä 0 (ei tärkeä)…5 (erittäin tärkeä).

Mikäli tätä ei ole määritetty, käytetään kaapelin rooliin liittyvää oletustärkeysluokkaa (Katso kappale Putkikytkennän tyyppi).

Kaapelin lisäpituus

Kaapelin lisäpituus mallintaa kaapelin kiemurtelua maastossa ja putkien sisällä.

Lisäpituus määritetään ryhmässä KEYCOM_EXTRA_LENGTH.

Numeroarvo: Lisäpituus osuutena karttaviivan ja liitettyjen kieppien yhteispituudesta, esimerkiksi 0.04 lisää 4% kaapelin kokonaispituuteen.

Laitepaikkalaitteet

Laitepaikkalaitteiksi tulkitaan ne laiteluokat (DEVICE-ryhmä), joilla Numeroarvo 2 = 1, katso Laitetyypin luokka. Laitepaikkalaiteita käytetään esimerkiksi yhteyden laitepaikanvarauksessa ja Nimikoiden teko -työkalussa.

Kaapelin kapasiteettilaskennan määritykset

Maksimikapasiteetti:

Kytketty kapasiteetti:

Käytetty kapasiteetti:

Vapaa kapasiteetti:

Säikeen käyttötila

Säikeen käyttötila määritetään KN_USAGE_STATE -ryhmässä, katso Yhteyden käyttötila.

Säikeen muokkauksen esto

Käytössä olevien säikeiden muokkaus voidaan estää KN_THREAD_CHANGE-ryhmän asetuksella. ryhmä voi sisältää vain yhden rivin.

• Numeroarvo: Miten toimitaan, jos käyttäjä yrittää muokata käytössä olevaan säiettä:

0

muokkaus estetty

1

muokkaus sallittu, mutta näytetään varoitus

2

muokkaus sallittu.

Yhteyden käyttötarkoitus

Yhteyden käyttötarkoitukset määritetään ryhmässä USAGE.

Teksti (fi)…Teksti(sv): Käyttäjälle näkyvä käyttötarkoitus käännöksineen.

• Numeroarvo 2: Yhteyden nimen muodostaminen.

1

Yhteyden nimi muodostuu käyttötarkoituksen lyhenteestä sekä juoksevasta numerosarjasta (sekvenssin nimi määriteltävä Kuvaus-kentässä).

• Numeroarvo 3: Yhteysosion tila.

0

POINT-TO-POINT (P2P)

1

POINT-TO-MULTIPOINT (P2MP). Yhteyden valmistanen ei muuta käyttötilaa ja rakentamisen tilaa.

• Numeric value 4: OTDR seuranta on poissa päältä.

0

Yhteyden seuranta on poissa päältä

1

Yhteyttä seurataan

• KuvausYhteyden nimeen käytettävän numerosarjan sekvenssin nimi.
  • Varmentava:

Esim. PUH12345 on tuloksena seuraavasta USAGE-ryhmän määrittelystä:

Teksti

Lyhenne

Numeroarvo2

Kuvaus

Puhelin

PUH

1

SQ_PUH_SEQ

Poistuva pistemäisten kohteiden tyypit -ryhmä

Nykyinen pistemäisten tyyppien muokkaus löytyy kappaleesta Pistemäisten kohteiden tyypit.

Huomaa: Uudet toiminnallisuudet eivät saa riippua point_object taulun type_id kentästä eivätkä POINT_TYPE ryhmästä!

POINT_TYPE ryhmää ei enää käytetä itse Keycom sovelluksessa ja pistemäisen kohteen type_id kenttä täytetään tietokannassa triggerillä alun perin keyrns:ää varten, mutta muutamat muutkin toiminnot edelleen ovat riippuvaisia ko. kentästä.

• Looginen Teksti:

kieppi

Näkyy kaivulupa.fi -palvelussa, jos numeroarvo sanoo niin.

<mitä tahansa>

Ei näy kaivulupa.fi -palvelussa.

• Numeroarvo: kenttä kertoo näkyykö kyseinen kohdetyyppi kaivulupa.fi palvelussa.

0

ei näy

1

näkyy

• Numeroarvo2: kenttä kertoo, onko kyseessä maahan vai ilmaan asennettu reitti

NULL/0

Maahan

Negatiivinen

Vajaasyvyinen, syvyys arvio metreinä, esim. -0.2

1

ilmaan.

• Arvo, Arvo2, Arvo3: Määrittää piirtomittakaavan kertoimen. Kerroin valitaan käyttötilan numeroarvon perusteella triggerissä.

Vuokrasopimuksen tila

Vuokrasopimuksen tilat määritetään RENT_STATUS-ryhmässä

• Numeroarvo:

0

Vapaa

1

Varattu

2

Vuokrattu

• Numeroarvo3:

1

<varattu>

4

<varattu>

2

<varattu>

• Numeroarvo4:

1

<varattu>

5

<varattu>

Asiakastyyppi

Mahdollinen asiakastyyppi voidaan määrittää ryhmän ”KN_CUST_TYPE” avulla. Olemassa olevat asiakastyypit näkyvät alapuolella. Numeroarvo määrittää asiakastyypin:

Ryhmä

Numeroarvo

Kuvaus

KN_CUST_TYPE

1

Yksityishenkilö

KN_CUST_TYPE

2

Yritys

KN_CUST_TYPE

3

Yksityinen - rajoitettu

KN_CUST_TYPE

4

Häiriötiedotus

Verkon seurannan suunta

Verkon seurannan käyttämät loogiset suunnat määritellään ”KN_CONN_DIR” ryhmässä.

Ryhmä

Numeroarvo

Kuvaus

KN_CONN_DIR

1

Nouseva suunta

KN_CONN_DIR

2

Laskeva suunta

Viivan tyyppi

Viivan tyyppi määritetään ryhmässä FREE_LINE_TYPE.

• Numeroarvo:

1

Punakynä. Tyyppi, joka voidaan luoda KeyMobilesta käsin. Sitä käytetään kenttäsuunnittelussa.

2

Kadun keskiviiva. Tyyppi, jota käytetään kun viivoja viedään kadun keskiviivoiksi automaattisissa suunnittelutyökaluissa (Setics STTAR ja Comsof FPI)

Ulkoisen dokumentin tyyppi

Ulkoisen dokumentin tyyppi määritetään ryhmässä EXT_DOC_CATEGORY.

• Numeric value 2:

1

Käyttäjä ei voi poistaa ulkoista dokumenttia, joka käyttää tämän tyyppistä kategoriaa.

KeyNet-tekstivakiot

Yhteyden käyttötila

Yhteyden käyttötila määritetään ryhmässä KN_USAGE_STATE. Ryhmää käytetään myös kaapelin säikeiden käyttötiloihin.

• Numeroarvo: Pitää olla yksiselitteinen ja arvot 1-10 pitää löytyä tietokannasta.
    KPI-raportti: arvo 21 kertoo että kyseessä (reserved) on varattu säie.
  • Looginen teksti: Sovelluksen sisäisesti käyttämä teksti, katso vastaavuudet kappaleesta KeyNet-yhteyksien värit.
  • Teksti (fi)…Teksti (sv): Kertoo arvon lokalisoidusti ymmärrettävässä muodossa.
  • Numeroarvo2: Kertoo, lasketaanko ko. tila käytössä olevaksi kaapelin kapasiteettia laskettaessa

1

käsitellään kaapelin kapasiteettilaskuissa käytössä olevaksi (yleensä numeroarvot: 2,3,4,7,8)

0

kapasiteetti laskuissa ei käytössä

• Numeroarvo3: kertoo minkä käyttötilaiset osiot yhteyden varausten automaattinen käsittely – toiminto ottaa mukaan prosessiin. Katso 4.4.10 Yhteyden varausten automaattinen käsittely (cron job)

Yhteyden ja säikeen rakentamisen tila

yhteyden rakentamisen tila määritetään ryhmässä KN_CONST_STATE. Ryhmää käytetään myös kaapelin säikeiden käyttötiloihin.

• Numeroarvo: Pitää olla yksiselitteinen ja arvot 1-7 pitää löytyä tietokannasta.
  • Looginen teksti: Sovelluksen sisäisesti käyttämä teksti.
  • Teksti (fi)…Teksti (sv): kertoo arvon lokalisoidusti ymmärrettävässä muodossa, katso vastaavuudet kappaleesta KeyNet-yhteyksien värit.
  • Numeroarvo 2: Kertoo lasketaanko kyseessä oleva tila rakennetuksi kaapelin kapasiteettia laskettaessa eli valmis yhteyksien varaukselle.

1

Käsitellään kaapelin kapasiteettilaskuissa rakennetuksi

0

kapasiteetti laskuissa ei rakennettu

KeyNet-yhteyksien värit

KeyNetin poikittaisraporttilomakkeella esitettävien yhteyksien tila määritetään ryhmillä KN_USAGE_STATE ja KN_CONST_STATE.

Yhteyden väri määräytyy seuraavasti seuraavassa järjestyksessä:

1. Yhteyden käyttötilan suhteen (KN_USAGE_STATE)
  2. Yhteyden rakentamisen suhteen (KN_CONST_STATE)

Kuvaus-kentässä annetaan väri erikseen taustalle ja tekstille. ;-merkillä erotettuna.

Esim. r255g255b255;r0g0b0 on musta teksti valkoisella taustalla ja r0g0b255;r255g255b255 on valkoinen teksti sinisellä taustalla.

Ryhmä

Numeroarvo

Kuvaus

Teksti

KN_USAGE_STATE

1

r255g255b255;r0g0b0

Vapaa

KN_USAGE_STATE

2

r152g255b152;r0g0b0

Käytössä

KN_USAGE_STATE

3

r255g255b0;r150g150b150

Pian vapaa

KN_USAGE_STATE

4

r255g246b143;r0g0b0

Pian käytössä

KN_USAGE_STATE

5

r100g149b237;r0g0b0

Nimikko

KN_USAGE_STATE

6

r151g255b255;r0g0b0

Osittainen nimikko

KN_USAGE_STATE

7

r238g210b238;r0g0b0

Valmis kytkettäväksi

KN_USAGE_STATE

8

r189g252b201;r150g150b150

Pian suljettu

KN_USAGE_STATE

9

r189g252b201;r0g0b0

Suljettu

KN_USAGE_STATE

10

r250g200b150;r0g0b0

Varmentava

KN_CONST_STATE

1

r240g240b240;r0g0b0

Valmis

KN_CONST_STATE

2

r190g190b190;r45g0b0

Suunniteltu

KN_CONST_STATE

3

r207g90b48;r0g0b0

Rikki

KN_CONST_STATE

4

r150g150b150;r0g0b25

Rakenteilla

KN_CONST_STATE

5

r150g0b0;r0g0b0

Poistettu

KN_CONST_STATE

6

r150g150b0;r0g0b0

Tekn. varaus

KN_CONST_STATE

7

r0g150b150;r0g0b0

Rakentamatta

KN_CONST_STATE

30

r150g0b0;r255g255b255

Kuidun vika havaittu

KN_CONST_STATE

40

r255g127b0;r0g0b0

Kuidun korjaus kesken

KeyNet vikayhteyksien värit

KeyNetin vikayhteyslomakkeilla esitettävien vikayhteyksien tilat määritetään ryhmällä CIRCUIT_LOG_STATE.

Taustan ja tekstin värit on määritelty erikseen Kuvaus-kentässä, jossa Kuvaus-teksti erotellaan “;” merkkiä käyttäen.

Esimerkiksi: #00FF00;#000000 tarkoittaa mustaa tekstiä vihreällä taustalla.

Ryhmä

Numeroarvo

Kuvaus

Teksti

CIRCUIT_LOG_STATE

1

#00FF00;#000000

Valmis

CIRCUIT_LOG_STATE

2

#FF0000;#000000

Informoitu

CIRCUIT_LOG_STATE

3

#FFFF00;#000000

Työ kesken

Yhteyden asennusosoitteen tyypit

Yhteyden asennusosoitteiden tyypit on määritelty ryhmässä KN_LOCATION_TYPE. Eri tyyppejä ovat tarkastelujärjestyksessä ”Alkupää”, ”Alkupään kulmaosoite”, ”Loppupää” ja ”Loppupään kulmaosoite”.

• Looginen teksti: ”Alkupää”, ”Alkupään kulmaosoite”, ”Loppupää” ja ”Loppupään kulmaosoite”
  • Numeroarvo 2: Automaattinen laitepaikan varaus – toiminto käy läpi ne osoitetyypit, joiden tämän kentän arvo on 1. Jos jokaisella yhteyden asennusosoitetyypillä tämä arvo on tyhjä (=null), automaattinen laitepaikan varaus käy läpi kaikki osoitetyypit.

Yhteyden organisaatiot

Yhteyden organisaatiot on määritelty KN_ORGANISATION-ryhmässä.

• Looginen teksti: Organisaation nimi sovelluksen sisäiseen käyttöön.
  • Teksti (fi)…Teksti(sv): Organisaation nimen käännökset, jotka näytetään selaimessa valitusta kielestä riippuen.

Yhteyden tunnuksen generointi

Ryhmänimellä KN_CIRCUIT_ID määritetään yhteyden tunnuksen automaattinen generointi.

• Looginen teksti: kenttään määritellään käytettävä muoto esim. ’YHT-%ID%, jolloin tunnuksen puuttuessa muodostetaan se automaattisesti käyttämällä yhteyden sisäistä avainta (esim. YHT-121314).

Tunnuksen määrityksessä voidaan käyttää seuraavia arvoja:

Määre

Tarkoitus

%ID%

Sisäinen avain

%YYYY%

Nykyinen vuosiluku (esim. 2009)

%YY%

Nykyinen vuosiluku (esim. 09)

%MM%

Nykyinen kuukausi (esim. 09)

%DD%

Nykyinen päivä (esim. 12)

Jos yhteyden käyttö tarkoituksen Numeroarvo 2 on 1, ohittaa sitä kautta generoitu tunnus tämän asetuksen. Katso kappale Yhteyden käyttötarkoitus.

Asiakkaan asiakasnumeron generointi

Ryhmänimellä KN_CUSTOMER_ID määritetään asiakkaan asiakasnumeron automaattinen generointi.

• Looginen teksti: kenttään määritellään käytettävä muoto esim. ’A-%ID%’, jolloin tunnuksen puuttuessa muodostetaan se automaattisesti käyttämällä asiakasnumeron sisäistä avainta (esim. A-1234).

Yhteysosion tunnuksen generointi (ei mukana oletuksena Keycomissa)

Ryhmänimellä AUTOM_IDENT_SECTION määritetään yhteysosion tunnuksen automaattinen generointi. Vaatii tietokantaan luodut CIRC_RENT_COMP_AGR_ID_TRIGGER-triggerin, SQ_CIRC_SECTION_NAME-sekvenssin ja autom_identification.autom_ident_circ_section -funktion, jotka eivät ole mukana oletuksena Keycomissa.

• Looginen teksti: Kenttään määritellään käytettävä muoto esim. '%SEQ%$8$', jolloin tunnuksen puuttuessa muodostetaan se automaattisesti.

Yhteyden varausten automaattinen käsittely (cron job)

Yhteyden varausten automaattinen käsittely ottaa käsittelyyn ne osiot, joiden käyttötilan numeroarvo3=1 (katso kappale Yhteyden käyttötila) ja kytkentäpäivä on tyhjä ja suunniteltu kytkentäpäivä ei ole tyhjä.

Toimintoa säädellään KN_USAGE_CHANGE ryhmällä, jolla tulee olla kolme riviä.

• Numeroarvo: Kertoo, onko rivin asetus kytketyille vai kytkemättömille osioille.

1

Kytketty

-1

Kytkemättä

• Numeroarvo2: Kertoo minkä vaiheen toiminto on kyseessä.

0

Etukäteisvaroitus

1

Varoitus päivänmäärän vanhentumisesta

2

lopullinen toiminto

• Numeroarvo3: Kuinka monta päivää ennen varoitus lähetetään.
  • Numeroarvo4: Kertoo mitä tehdään:

-1

Poistetaan

0

Ei mitään

1

merkitään valmiiksi (suunniteltu toiminnallisuus, jota ei ole vielä toteutettu)

• Tekstiarvo: Edellinen tila merkkijonona.
  • Valinnaiset tiedot: Sähköpostipohja.

Sähköpostipohjat tukevat seuraavia dynaamisia kenttiä:

• sähköpostin otsikko: "Subject: joku otsikko"
  • {days}
  • osion nimi: {section_identifier}
  • yhteyden nimi: {circuit_identifier}
  • yhteyden nimi2: {circuit_identifier2}
  • suunniteltu kytkentä päivä: {connect_date_planned}
  • suunniteltu irroitus päivä: {disconnect_date_planned}
  • yhteyden varaukset:{affected_connections}

Yhteysosioiden muokkaamisen estäminen

Käytössä olevien yhteysosioiden muokkaaminen voidaan estää tekstivakioiden KN_USAGE_STATE-ryhmän asetuksilla. Käytä Numero arvo 4-kenttää määrittääksesi yhteysosiot, joita tavalliset käyttäjät eivät voi muokata.

• Numero arvo 4

0

0 tai tyhjä -> Toimii normaalisti.

1

Yhteysosion ja siihen liittyvien verkko-objektien muokkaaminen tai poistaminen on estetty.

Yhteyden työmääräimen kytkentöjen suodatus

Yhteyden työmääräimen kytkentöjen suodatus otetaan käyttöön määrittelemällä ryhmä WORKORDER_ FILTER.

• Numeroarvo: Suodatus päällä/pois

1

päällä

[tyhjä]

pois

Suodatus vaikuttaa purettavien kytkentöjen esittämiseen työmääräimellä, katso kappale Laitetyypin luokka.

Huom. WORKORDER_ FILTER ryhmässä voi olla vain yksi rivi!

Liitintyypin lyhenteen näyttäminen yhteyden työmääräimellä

Määrittele KN_CONNECTOR_TYPES-ryhmällä näytetäänkö yhteyden työmääräimellä liitintyypin lyhenne suluissa liitintunnuksen perässä.

• Looginen teksti: Sovelluksen sisäisesti käyttämä teksti esim. ”Liitintyyppi työmääräimelle” tai muu kuvaava teksti.
  • Järj.nro: 1
  • Numeroarvo:

1

Käytössä

[tyhjä]

pois käytössä

Jos ryhmää ei ole määritelty, liittimen tyypin lyhennettä ei näytetä raportilla.

Automaattisen reitinhaun etsittävien reittien maksimipituuden asettaminen

Automaattinen reitinhaku - lomakkeella haettavien reittien maksimipituus (= reitillä olevien laitetilavälien määrä) on määritelty oletuksena olemaan maksimissaan 20. Tätä pidempiä reittejä ei oteta mukaan esitettävien tuloksien joukkoon. Arvoa voidaan muuttaa KEYNET_ROUTE ryhmällä.

• Looginen teksti: ”Automaattinen reitinhaku max. reittipituus.”
  • Järj.nro: 1.
  • Numeroarvo: Haluttu tarkisteltava maksimipituus, johon asti reittiä seurataan.

Laitetyypin luokka

Laitetyypin luokka määritetään ryhmässä DEVICE.

0 tai Tyhjä

Työmääräimeen tulostetaan purettavina kytkentöinä ko. laitteen sisäiset kytkennät sekä ristikytkennät

1

Työmääräimeen ei tulosteta purettavina kytkentöinä ko. laitteen sisäisiä kytkentöjä, jos yhteyden työmääräimen kytkentöjen suodatus on päällä, katso kappale Yhteyden työmääräimen kytkentöjen suodatus.

2 tai suurempi

Työmääräimeen ei tulosteta purettavina kytkentöinä ko. laitteen sisäisiä kytkentöjä eikä ristikytkentöjä, jos yhteyden työmääräimen kytkentöjen suodatus on päällä, katso kappale Yhteyden työmääräimen kytkentöjen suodatus.

• Numeroarvo 2: Kyseessä on laitepaikkalaite, jos arvo on 1. Katso kappale Laitepaikkalaitteet.
  • Numeroarvo 3: Jos arvo on 1, niin laiteluokkaan liittyvien laitetyyppien lyhenne esitetään verkkokartalla Jaotinlaitteet-tason ollessa aktiivisena. Jos arvo on 2, niin laiteluokkaan liittyvien laitetyyppien lyhenne esitetään verkkokartalla Aktiivilaitteet -tason ollessa aktiivisena. Mikäli arvo on 3 niin laiteluokkaan liittyvien laitetyyppien lyhenne esitetään verkkokartalla Asiakaspäätelaitteet-tason ollessa aktiivisena

1

Jaotinlaitteet

2

Aktiivilaitteet

3

Asiakaspäätelaitteet

• Numeroarvo 4: aktiivinen/passiivinen laite. ACTIVE_PASSIVE -ryhmän id. Katso kappale Laitetyyppiluokan aktiivi-/passiivi -tieto.
  • Tekstiarvo: Arvolla 1 varustetut rivit näytetään teletilaviitteen Laitteet-listassa. Jos yhdelläkään DEVICE-ryhmän jäsenistä ei ole arvoa 1 tekstiarvo-kentässä, niin kaikentyyppiset laitteet näkyvät teletilaviitteessä. Laitteet-lista teletilaviitteessä on käytettävissä vain, jos asetusmuuttuja KEYCOM_ENHANCED_PREM_ANNOTATIONS on päällä.
  • Arvo:Jos arvo on 1, kun KEYCOM_ENABLE_RESTRICTED_DEVICE_CLASS on asetettu päälle, laiteluokan esto on aktivoitu, eikä laitteita voi muokata KeyComissa.

Luokan määrittäminen laitetyypille on käsitelty kappaleessa Laitetyyppien määrittäminen.

Laitetyyppiluokan aktiivi-/passiivi -tieto

Laitetyyppiluokille määritetään tieto siitä, että onko kyseessä aktiivi- vai passiivilaite. KeyComissa tieto esitetään esim. teletilan yhteyslistalla ”Teletilan laitteet” sekä ”Muut laitteet” sarakkeissa. Aktiivi- ja passiivilaitejaottelu esitetään kahtena tietona: Onko laite aktiivinen vai passiivinen valitussa teletilassa ja sama tieto yhteyden varaamien muiden teletilojen osalta. Jos yhteyden varaukset kulkevat yhdenkin aktiivilaitteen läpi, ilmoitetaan muiden teletilojen osalta ”Aktiivi”.

Aktiivi- ja passiivivalinnat määritetään ryhmässä ACTIVE_PASSIVE seuraavasti.

• Järj.nro1. tai 2.
  • Numeroarvo1 tarkoittaa aktiivista laitetta ja 2 tarkoittaa passiivista laitetta

Teksti

Järj.nro

Numeroarvo

Aktiivi

1

1

Passiivi

2

2

Muut arvot eivät ole mahdollisia.

Palvelualuekategoriat (Käytössä esim. KeyF2H kuitukotiin –sovelluksessa)

SERVICE_A_CATEGORY -ryhmässä määritetään mitä palvelualuekategorioita on käytössä esimerkiksi KeyF2H kuitukotiin -sovellusta varten.

• Teksti…Teksti (sv): Palvelualuekategorian nimi ja sen käännökset.
  • Numeroarvo: Alueen luokittelu, joku seuraavista luvuista:

Numeroarvo

Teksti

1

Saatavuusalue

2

Rakennusalue

3

40 %

4

60 %

5

80 %

• Numeroarvo 2:

Numeroarvo

Teksti

1

Palvelualuetta käytetään automaattisen verkon suunnittelussa.

• Numeroarvo 3: Käytössä ulkoisissa rajapinnoissa. Älä muokkaa.
  • Numeroarvo 4: Teletilan tallennuksen yhteydessä joissakin ympäristöissä tehtävässä automaattisessa palvelualueen kategoriapäivityksessä käytettävä kategoria. Huomio! Käytössä enimmillään vain yhdellä kyseisen ryhmän riveistä.

1

Käytössä

<muu arvo>

Ei Käytössä

Massakytkentämuutokseen liittyvän liittimen taustaväri

Määrittele KeyNetin poikittaisraporttilomakkeella esitettävä massamuutokseen liittyvän liittimen väri KN_MCC_ATTR_COLOR- ryhmällä.

Ryhmä

Numeroarvo

Kuvaus

KN_MCC_ATTR_COLOR

1

r255g140b0;r0g0b0

• KuvausKäytettävä väri RGB-arvoina (0..255) muodossa " r255g140b0;r0g0b0 ", josta ”;”-merkin vasenpuoli on taustan- ja oikeapuoli tekstinväri.
  • Looginen tekstiMassakytkentämuutokseen liittyvän liittimen väri.
  • Järj.nro: 1
  • Numeroarvo: 1

Kytkentätilojen taustavärien määrittäminen

Kytkennän käyttötilojen oletusvärit on määritelty THR_CONN_STATE ryhmässä.

• Ryhmän nimi: Ryhmän nimi.
  • Kuvaus: Käyttötilan RGB värikoodi.
  • Looginen teksti: Käyttötilan nimi.
  • Teskti [fi]…Teksti [en]: Käyttötilan nimi ja käännös.

Valmis tila määritetään VIHREÄN (0 255 0) värin RGB-arvoilla

Suunniteltu tila määritetään PUNAISEN (255 0 0) värin RGB-arvoilla

Positumassa käytöstä tila määritetään VAALEAN HARMAAN värin RGB-arvoilla

Kytkentäkaavion säie ja teletila kytkentöjen käyttötilojen värien määrittäminen

Kytkentäkaavion säie ja teletila kytkentöjen käyttötilojen värit voidaan määrittää ryhmässä THR_CONN_STATE.

• Ryhmän nimi: Ryhmän nimi.
  • Kuvaus: Käyttötilan RGB värikoodi.
  • Looginen teksti: Käyttötilan nimi.
  • Teskti [fi]…Teksti [en]: Käyttötilan nimi ja käännös.

Yhteyden vianvalvonnan aikaväli

Käytä TASK_POLL_INTERVAL ryhmää määrittääksesi aikavälin yhteysvirheiden vianvalvonnalle.

Ryhmä

Teksti

Numero arvo 2

Kuvaus

TASK_POLL_INTERVAL

Circuit fault task

15

Kentän tulisi sisältää aikaväli sekunteina.

• Numero arvo2: Aikaväli määritetään sekunneissa. Esim. numerolla 15 taulu päivittyy 15 sekunnin välein.

Kytkentöjen tyypit

Määrittele Kytkentöjen hallinta -lomakkeella tarkasteltavien kytkentöjen tyyppien nimet ja lyhenteet KN_CONNECTION_TYPE-ryhmässä.

• Ryhmän nimi: Ryhmän nimi
  • Looginen teksti: Käyttötilan nimi
  • Teskti [fi]…Teksti [en]: Kytkennän tyypin nimi ja käännös
  • Lyhenne: [fi]…Teksti [en]: Kytkennän tyypin lyhenne ja käännös