LIITTEET
  • 27 May 2024
  • 1 Minute to read
  • Contributors
  • Dark
  • PDF

LIITTEET

• Dark
  • PDF

Article summary

Karttasymbolit

Kaapeli

Kanava

Jatkos

Teletila

Pylväs

Kaivo

Osoite

Radiolinkki

Pistemäinen kohde

Laitetilakanta-lomakkeet

tontti_lomake  virransyottolaite_lomake

Vamentavan yhteyden säännöt

Varmentavan yhteyden linkityksessä voidaan käyttää esimääriteltyjä varmennussääntöjä, jotka valitaan valintalistalta. Näiden ympäristökohtaisten sääntöjen muokkaus tapahtuu Varmennussääntöjen hallinta-lomakkeella.

Aktivoitavissa olevat oletussäännöt

Ei samoja teletiloja

Tämä sääntö määrittää sen saako yksikään vertailtujen yhteyksien välinen teletila olla samanlainen.

Huomioi seuraavat asiat:

• Mikäli vertailtaville yhteyksille (ensijainen ja varmentava yhteys) on varattuna samoja teletiloja joko yhteyden loogisissa tai fyysisissä varauksissa, niin käyttäjä saa tästä huomautuksen tallentaessa.
  • Käyttäjän on mahdollista nähdä ristiriitaiset teletilat listalla (tunnus, nimi ja tyyppi).
  • Käyttäjällä on mahdollisuus avata yhteyden varauksen ristiriitaiset komponentit ryhmälistalle.
  • Mikäli yhtäkään teletilatyyppiä ei ole valittu, niin vertailu tehdään tyypistä riippumatta.

Etäisyys: (numero-kenttä)

• Vaadittu etäisyys metreinä.
  • Huomioi tarvittaessa vain edellä määriteltyjen teletilatyyppien osalta.
  • Mikäli vertailtaville yhteyksille varattujen teletilojen sijainti on lähempänä, kuin annettu etäisyys-arvo, niin käyttäjä saa huomautuksen kyseessä olevia yhteyksiä tallennettaessa.
  • Ristiriitaisia teletiloja voidaan tarkastella listalla. Käyttäjällä on mahdollisuus avata yhteyden varauksen ristiriitaiset komponentit ryhmälistalle.

Ei samoja laitteita

Tämä sääntö määrittää sen saako yksikään vertailtujen yhteyksien laite olla samanlainen.

Huomioi seuraavat asiat:

• Esimerkiksi asiakkaan laite (CPE) tai runkoreititin voidaan kohdistaa johonkin tiettyyn laiteluokkaan ja huomioida säännöissä tätä kautta.
  • Mikäli yhtäkään laiteluokkaa ei ole valittu, niin vertailu tehdään luokasta riippumatta.
  • Mikäli vertailtaville yhteyksille on varattu samoja laitteita joko yhteyden loogisissa tai fyysisisä varauksissa, niin käyttäjä saa huomautuksen kyseessä olevia yhteyksiä tallennettaessa.
  • Ristiriitaisten laitteiden tiedot voidaan esitää ryhmälistalla.

Ei samoja liittimiä

Esimerkiksi asiakasliityntälaite saa olla sama, mutta portin pitää olla eri verrattuna tilaajayhteyteen.

Huomioi seuraavat asiat:

• Mikäli vertailtaville yhteyksille on varattu samoja laitteiden liittimiä joko yhteyden loogisissa tai fyysisisä varauksissa, niin käyttäjälle tulee huomautus kyseessä olevia yhteyksiä tallennettaessa.
  • Ristiriitaisten liittimien tiedot voidaan esittää ryhmälistalla. Tietoihin kuuluu laitteen tunnus, liittimen nimi ja tyyppi.

Ei samoja kaapeleita

Vastaavaa kaapelia ei saa löytyä vertailtavilta yhteyksiltä.

Huomioi seuraavat asiat:

• Mikäli yhtäkään kaapelin roolia ei ole valittu, niin vertailu tehdään roolista riippumatta.
  • Mikäli vertailtaville yhteyksille on varattu samoja kaapeleita joko yhteyden loogisissa tai fyysisisä varauksissa, niin käyttäjälle tulee huomautus tallennettaessa.
  • Ristiriitaiset kaapelit voidaan avata listalle. On myös mahdollista avata yhteyden varauksen ristiriitaiset komponentit ryhmälistalle.

Etäisyys:

Varmistava yhteys ei saa hyödyntää tilaajayhteyden kaapeleita ja näiden välinen etäisyys tulee olla vähintään n-metriä.

• Vaadittu etäisyys metreinä.
  • Huomioi tarvittaessa vain edellä määriteltyjen kaapelin roolien osalta.
  • Mikäli varattujen kaapeleiden sijainti on vertailtaville yhteyksille lähempänä, kuin annettu etäisyys-arvo, niin käyttäjälle tulee huomautus kyseessä olevia yhteyksiä tallennettaessa.
  • Ristiriitaiset kaapelit listalla (tunnus, rooli ja tyyppi) sekä mahdollisuus avata yhteyden varauksen ristiriitaiset komponentit ryhmälistalle [OK / Avaa ryhmälistalla -valinnat]?

Ei samoja säikeitä

Huomioitavat seuraavat asiat:

• Mikäli vertailtaville yhteyksille on varattu samoja kaapelin säikeitä joko yhteyden loogisissa tai fyysisisä varauksissa, niin käyttäjä saa huomautuksen tallennettaessa.
  • Ristiriitaiset säikeet mahdollista nähdä listalla.