Osa-alue
  • 22 May 2024
  • 1 Minute to read
  • Contributors
  • Dark
  • PDF

Osa-alue

• Dark
  • PDF

Article summary

Osa-alue -työkalulla voit luoda ja hallita ohjelmassa käytettäviä osa-alueita. Rakennuttaja ylläpitää ja hallinnoi osa-alueiden käyttöasetuksia, jotka vaikuttavat ohjelman toimintaan.

Osa-alue -lomake

Rakennuttajan asetukset

• Osa-alue tai kaupunginosa-alue, riippuen käytössäolevasta aluejakoaineistosta, määritellään kuuluvaksi tietyn urakoitsijan toimialueeseen. Yksi alue voi kuulua vain yhdelle urakoitsijayritykselle.
  • Alueen säde (m) tarkoittaa etäisyyttä metreissä. Alueen säteen sisällä olevat saman tehtävätyypin avoinnaolevat tehtävät yhdistetään yhdeksi tehtäväksi. Alueen säteen oletusarvona on 50 m, ellei muuta ole määritelty.
  • Prioriteetti määrittää alueen tehtävien lopullisen prioriteetin. Alueelle määritellyn prioriteetin erotessa tehtävälle määritellystä prioriteetista, tehtävän prioriteettia joko nostetaan tai lasketaan yhdellä tasolla. Alueen prioriteetti ei kuitenkaan koskaan nosta prioriteettia kriittiselle tasolle tai laske kriittisen tehtävän prioriteettia.
  • Urakoitsija määrittää urakoitsijayrityksen, jolta alueelle tulevat tehtävät tilataan. Valinta vaikuttaa Tehtävähaku-lomakkeella Näytä-hakukriteeriin. Yksi alue voi kuulua vain yhdelle urakoitsijalle.
  • Tilaa automaattisesti määrittää, suoritetaanko tilaaminen urakoitsijayritykseltä järjestelmästä automaattisesti. Huomioi, että automaattinen tilaus ei välttämättä koske kaikkia tehtävätyyppejä käyttöympäristöstäsi mukaisesti.
  • KP-rakennuttaja. Jokainen osa-alue on nimettävissä jonkin kunnossapitorakennuttajan alueeksi. Valinta vaikuttaa Tehtävähaku-lomakkeella Näytä-hakukriteeriin. Yksi alue voi kuulua vain yhdelle kunnossapitorakennuttajalle.

Urakoitsijan asetukset

• Asentaja. Urakoitsijan työnohjaaja voi määritellä osa-aluekohtaisesti Asentajan, jonka vastuulle osoitetut tehtävät määritetään automaattisen osoituksen päällä ollessa.
  • Osoita asentaja automaattisesti. Valintaruudun ollessa valittuna, tilatut tehtävät osoitetaan automaattisesti asentajalle, joka on määritetty järjestelmään. Huomioi, että automaattinen tilaus ei välttämättä koske kaikkia tehtävätyyppejä käyttöympäristöstäsi mukaisesti.
  • Työnohjaaja. Valinta määrittää oletusarvoisesti osa-alueen kuulumaan nimetyn työnjohtajan vastuulle. Valinta vaikuttaa Tehtävähaku-lomakkeella Näytä-hakukriteeriin.