Tuontityökalujen asetukset
  • 06 Aug 2024
  • 1 Minute to read
  • Contributors
  • Dark
  • PDF

Tuontityökalujen asetukset

• Dark
  • PDF

Article summary

Tuontityökalujen asetukset vaativat järjestelmän syvällistä tuntemista. Asettajan on tiedettävä kohteiden Django-mallien täydet nimet ja moduulien nimet, joilla tiedon tuonti tapahtuu. Lisäksi kohteiden vakioarvojen asetus saattaa vaatia vierasavainarvojen hakemista tietokannasta.

Tuontikohteet

• Valitse Keycore_import_tools > Tuontikohteet
  • Avautuvalla listalla näkyy, kuinka tuonti on onnistunut kohteittain. Tuotuja verkon kohteita ei poisteta täällä yksi kerrallaan, vaan yksi tapahtuma poistetaan kerrallaan. Katso kohta Poista tuontitapahtuma luotuine kohteineen.

Tuontitapahtumat

• Valitse Keycore_import_tools > Tuontitapahtumat
  • Avautuvalla listalla näkyy tuontitapahtumien perustiedot.
  • Avaa yksittäinen tapahtuma tarkastellaksesi tarkempaa tapahtumalokia.

Poista tuontitapahtuma luotuine kohteineen

• Valitse poistettava(t) tuontitapahtuma(t).
  • Valitse toiminnoksi listan yläpuolella olevalta valintalistalta Poista tuotuine kohteineen.
  • Paina Suorita-painiketta.

Tuontitavat

• Valitse Keycore_import_tools > Tuontitavat
  • Nimi: Hallintasivulla käytettävä nimi.
  • Nimike (fi)… Nimike (sv): Käyttäjälle näytettävä nimi käännöksineen.
  • Moduuli: Mitä moduulia tuonti käyttää.
  • Asetukset: Asetus json koko tuonnille. Pakolliset asetukset ovat suunnitelman tila (plan_state_id), suunnitelman tyyppi (plan_type_id) ja tuontiraportin tyyppi.

Esimerkiksi:

{
"plan_state_id": 231830,

"import_report_type": 1210,

"plan_type_id": 231990

}

Tarkista arvot Tekstivakioiden ryhmistä PLAN_STATE ja PLAN_TYPE. Tuontiraportin tyyppi katsotaan Ulkoisten dokumenttien tyyppien listasta (katso kohta Ulkoisten dokumenttien tyypit). Jos nämä arvot puuttuvat, tai eivät ole oikein, koko tuonti epäonnistuu.

Vastaavuudet

• Valitse Keycore_import_tools > Vastaavuudet
  • Menetelmä: Mihin tuontitapaan kuuluu, katso kappale Tuontitavat.
  • Lähdetyyppi: Geometrian tyyppi, esimerkiksi: viiva.
  • Kohde: Django -mallin täysinimi esimerkiksi: keyrns_core.models.Cable.
  • Asetukset: JSON-muotoista tietoa, jonka ”attrs”-arvo sisältää joukon avain-arvopareja, joilla määritellään tuotavien verkon kohteiden tiedot.
  • Avain-arvopareissa avain (vasemmalla) vastaa yhtä kenttää verkon kohteessa (esimerkiksi kaapelin tyyppi, viivan väri, teletilan piirtomittakaava, ...) ja arvo (oikealla) on joko kiinteä teksti tai numero, tai erityinen muuttuja, jonka arvo haetaan lähdedatasta eli shapefilestä tai CSV-tiedostosta. Muuttujaa käytettäessä sille annetaan etumerkki $ ja kentän nimi samassa kirjainkoossa kuin miten se on lähtödatassa.

Esimerkki:

{"attrs": {

"CableType_id": 12930,

"State_id": 330,

"Remarks": "$comments"

}

}

Tässä esimerkissä CableType_id- ja State_id-kentät ovat vierasavaimia toiseen tauluun ja Remarks-kenttään kirjoitetaan comments-kenttä tuotavasta tiedosta. Kenttien täyttäminen on helpompaa hallintasivulla, koska oikein täytetyn kohdekentän ja välitallennuksen jälkeen lista kentistä syntyy tekstilaatikon alapuolelle.

Kohteet: Kohteen kentät. Täydentyy tallennettaessa, jos Kohde on asetettu oikein. Kenttien nimet voi tarkistaa tästä luotaessa Asetukset-kentän tietoja.

Esimerkkinä osoitteiden tuonti

• Asetukset riippuvat siitä, missä muodossa alkuperäinen aineisto on.
  • Esimerkiksi seuraava osoiteaineisto:
  • CITY,ZIP,APTS,STREETNO,STREET,X,Y
  • Kuikkavesi,65530,1,1,Kuikkukatu,3459116.25,6710938.97
  • Kuikkavesi,65530,1,2,Kuikkukatu,3459079.20,6710953.52
  • Kuikkavesi,65530,4,3,Kuikkukatu,3459144.03,6710958.82
  • Tarvittavat asetukset:
  • Menetelmä: address [keycore_import_tools_shcape_import.methods.simple.simple]
  • Lähdetyyppi: Piste
  • Kohde: keygwt_address.models.AddressCreatorModel
  • Asetukset: {"attrs": {"streetno": "$STREETNO", "streetname_fi": "$STREET", "city_fi": "$CITY", "zipcode": "$ZIP"}, "extra": {"apartments": "$APTS"}}