• 27 May 2024
  • 1 Minute to read
  • Contributors
  • Dark
  • PDF

• Dark
  • PDF

Avaa Asiakas -lomake KeyNet https://stage.keycom.keypro.fi/static/keyrns_core/image/keynet.png-työkaluista Asiakas -painikkeella. Lomakkeen saat avattua myös Kaapeli-lomakkeen työkaluista kohdasta Kaapelin asiakkaat, Teletilan laitetilakannan lomakkeelta kohdasta Laitetilakanta tai Yhteys-lomakkeen Poimi asiakasuser_add-painikkeella Yhteys.

Asiakas-lomake koostuu Asiakastiedoista, Osoitteista, Laskutustiedoista, Yhteyshenkilöistä, Kommenteista ja Yhteyksistä. Laskutustiedot- ja kommentit -osiot ovat piilotettuina ja voit avata ne näkyviin -painikkeesta.

Täytä tai hae lomakkeelle tarvitsemasi asiakastiedot. Osoitteen voit lisätä Osoite-lomakkeella, joka aukeaa add_address Lisää-painikkeesta. Osoite-lomakkeen toiminnot on esitetty kappaleessa Osoite. Laskutustietoihin lisätään osoite samalla tavalla, muista täyttää myös laskutettavan Nimi.

Asiakkaan yhteydet

Asiakas-lomakkeen Yhteydet-osiossa näkyy asiakkaalle luodut yhteydet. Osoita hiiren oikealla painikkeella Yhteys-riviä, saat avattua valikosta Yhteys- tai Osoite-lomakkeen tai korostettua reitin kartalle. Yhteydet voidaan järjestää sarakkeiden mukaan: Klikkaa saraketta, jonka mukaan haluat yhteydet järjestettävän.

Joillekin lomakkeille voidaan lisätä tietoja asiakkaasta. Näille lomakkeille tiedot lisätään add- tai customers-painikkeilla. Asiakas-lomakkeelta tiedot saadaan siirrettyä kohdelomakkeella Päivitä lomakkeelle vie -painikkeella.

Asiakas-lomakkeen Listaa liittyvät kohteet -painikkeesta avautuu luettelo asiakkaaseen liitetyistä kohteista, esimerkiksi yhteyksistä tai teletilan laitetilakannan kohteista. Kohteista kerrotaan tyyppi ja nimike. Avaa kohde valitsemalla hiiren valikosta Avaa lomakkeella.

Asiakkaan yhteyshenkilö

Voit määrittää asiakkaalle yhteyshenkilön. Valitse Asiakas-alavalikosta Yhteyshenkilö. Voit avata Yhteyshenkilö-lomakkeen myös klikkaamalla hiiren oikealla haluttua henkilöä Asiakas-lomakkeen Yhteyshenkilöt-osiosta, mikäli yhteyshenkilöitä on määritelty.

Täytä yhteyshenkilön ja tarvittaessa toissijaisen yhteyshenkilön tiedot lomakkeelle. Valitse yhteyshenkilön osoite painamalla add_address Lisää-painiketta, joka avaa Osoite-lomakkeen. Hae ja valitse oikea osoite lomakkeelle. Osoite-lomakkeesta lisää kohdassa Osoite.

Liittyvät asiakkaat -osiossa voit lisätä tai tarkastella jo lisättyjä liittyviä asiakkaita. Lisääminen tapahtuu klikkaamalla hiiren oikeaa Liittyvät asiakkaat -kentän päällä ja painamalla add Lisää-painiketta, joka ohjaa Asiakas-lomakkeelle. Lisää Asiakas painamalla Päivitä lomakkeelle application_go-painiketta. Valitsemasi asiakas näkyy nyt Liittyvät asiakkaat -listalla.

Painamalla hiiren oikeaa painiketta asiakasrivin päällä, saat valittua valikosta joko customersAvaa asiakas, add Lisää tai delete Poista -vaihtoehdot. Toiminnoilla voit avata Asiakas-lomakkeen, lisätä tai poistaa liittyviä asiakkaita.

Vuokrasopimus https://stage.keycom.keypro.fi/static/keyrns_core/image/script_edit.png-lomakkeella tiedot asiakkaasta näkyy kohdassa Vuokranantaja tai Vuokralainen. Vastaavasti määritetyt yhteyshenkilöt ovat valittavissa kohdassa Vuokranantajan yht.hlö tai Vuokralaisen yht.hlö. Lisää vuokrasopimuksesta kohdassa Vuokrasopimus.

Asiakkaan raportit

Saat asiakaskohtaisia raportteja painamalla Raportit report ja valitsemalla Asiakkaan yhteydet, joko Pdf tai Xlsx-formaattina tai Asiakkaan loogiset yhteysvälit, joka näyttää asiakkaan yhteyksien loogiset kytkennät.