• 31 Jul 2024
  • 1 Minute to read
  • Contributors
  • Dark
  • PDF

• Dark
  • PDF

Kaivo manhole-lomake toimii pääosin, kuten on kerrottu pistemäisistä kohteista kohdassa Lomakepainikkeet.

A screenshot of a computer  Description automatically generated

Kaivon kytkentöjen hallinta

Kaivossa on fyysisiä kytkentöjä ja putkikytkentöjä. Paina Kytkentöjen hallinta connect -painiketta, niin pääset tarkastelemaan ja muokkaamaan niitä. Kytkentöjen hallinta -lomake aukeaa näyttäen Putkikytkennät. Putkikytkennöistä lisää kohdassa Putkikytkentöjen hallinta. Putkikytkennät-valikosta saat valittua myös Fyysiset kytkennät, joista on kerrottu tarkemmin kappaleessa Kytkentöjen hallinta.

Kaivokaavio

Kaivokaavio havainnollistaa kaivon sisäiset kytkennät. Avaa kaivokaavio painamalla Työkalutwrench-alasvetovalikosta Kaivokaavio conduit_with_cables-painiketta. Kaivokaaviossa on havainnollistettu eri verkon elementit (kaivot, jatkokset, putket) eri värein ja symbolein.

Kaivo-lomakkeella on Kaivokaavio vahvistettu -kenttä. Valitse alasvetovalikosta Kyllä/Ei tilanteen mukaan. Mikäli kenttä on tyhjänä, kaivoon liittyvään kaivokaavioon ei ole kohdistettu toimenpiteitä.

A screenshot of a computer  Description automatically generated

Kaivokaavion tallennus

Tallenna kaavio Tallenna kaavio save-painikkeella.

Kaavion kohteiden paikantaminen ja korostaminen kartalla

Valitse kohteen päällä hiiren valikosta arrow_in Paikanna tai  Korosta.

Kaavion kohteiden tietojen tarkastelu ja muokkaaminen

Valitse kohteen päällä hiiren valikosta show_in_form Muokkaa (kohde), jolloin kohde avataan omalla lomakkeellaan. Lomakkeiden yleinen toiminta on kerrottu kappaleessa Lomakepainikkeet.

Kaivokaaviokohteiden siirtäminen ja pyörittäminen

Voit siirtää ja pyörittää kaavion kohteita painamalla Valitse -painiketta. Pyöritä -painikkeella ja siirrä tarttumalla kohteen päällä olevaan neliöön. Tallenna muutokset Tallenna kaavio save-painikkeella.

Kaivokaavion tulostaminen

Tulosta kaavio Tulostus print-painikkeella, jolloin kaavio avautuu uuteen selaimen välilehteen/ikkunaan ja selaimen tulostustoiminto käynnistyy. Seuraa selaimen ohjeita tästä eteenpäin. Mahdollisesti joudut valitsemaan tulostimen ja muita tulostusasetuksia ja painamaan OK-painiketta.

Tekstin lisääminen kaivokaavioon

Paina Lisää teksti freetext-painiketta.

1. Kirjoita haluamasi teksti avautuvassa valikossa olevaan Lisää teksti -kenttään.
  2. Paina OK-painiketta.
  3. Sijoita teksti kaavioon.
  4. Tallenna muutokset saveTallenna kaavio -painikkeella.

Kytkentöjen tekeminen kaivokaaviossa

1. Paina connectKytke-painiketta.
  2. Valitse kytkettävä kaapeli kaaviosta.
  3. Valitse jatkos, johon kytkentä tehdään.
  4. Järjestelmä ilmoittaa, että Kaapeli kytkettiin kaivoon onnistuneesti.
  5. Tallenna muutokset saveTallenna kaavio -painikkeella.

Kytkentöjen purkaminen kaivokaaviossa

1. Paina Puradisconnect-painiketta.
  2. Valitse irrotettava kaapeli kaaviosta.
  3. Järjestelmä kysyy Haluatko varmasti purkaa kytkennän? Vastaa Kyllä.
  4. Järjestelmä ilmoittaa kaapelin kytkennän purusta jatkoksesta ja kytkennästä kaivoon.
  5. Tallenna muutokset saveTallenna kaavio -painikkeella.

Jatkoksen tuonti kaivokaavioon

1. Paina Tuo jatkos lomakkeelta application_get -painiketta.
  2. Jos Jatkos-lomakkeella on jatkos, se tuodaan kaivokaaviolla olevaan kaivoon.
  3. Sijoita jatkos kaivokaavioon klikkaamalla se haluamaasi paikkaan.
  4. Jos Jatkos-lomake on tyhjä, järjestelmä ilmoittaa, että jatkoksia ei ole tuotavaksi.
  5. Tallenna muutokset saveTallenna kaavio -painikkeella.