Kartoitus
  • 06 Aug 2024
  • 2 Minutes to read
  • Contributors
  • Dark
  • PDF

Kartoitus

• Dark
  • PDF

Article summary

Kartoituksen oletukset

Aseta oletukset käyttäen sovelluksen Kartoituksen hallinta -lomakkeen Tallenna-painikkeen Tallenna oletukseksi valintaa. Valinta näkyy vain ylläpitäjälle.

Kartoitusasetukset

• Kartoitusasetukset kertovat, missä järjestyksessä tietokentät ovat tiedostossa ja millä merkillä ne on erotettu toisistaan.
  • Valitse Keygwt_Keyconvert > Kartoitusasetukset.
  • Nimike: Kartoitusasetuksen nimi.
  • Erotin: Erotin, jolla kentät on erotettu toisistaan kartoitustiedossa.
  • Kartoitusvalinnat: Kartoitustiedossa olevat kentät.
    • Kartoitustieto: Kentän sisältö, vaihtoehdot määritelty kappaleessa Kartoitustiedot.
    • Sarakkeen numero: Monesko sarakekenttä on kartoitustiedostossa. Sarakkeen numeroinnin pitää alkaa nollasta ja numeroinnissa ei voi olla välejä. Lisäysjärjestyksellä ei ole merkitystä.

Kartoitustavat

• Valitse Keyqwt_keyconvert > Kartoitustavat.
  • Kartoitustavat-hallintasivu käsittelee tekstivakioiden ryhmää MAPPING_METHOD, johon siis pääsee käsiksi myös tekstivakioiden kautta (Tekstivakioiden muokkaaminen). Huom! Vesi- ja Viemäriverkon lomakkeiden Kartoitustapa-valintalistan tieto tulee Aquan tekstivakioiden SOURCE_CODE-ryhmästä, kun taas KeyDH- ja KeyGas-lomakkeilla tieto tulee yleisten tekstivakioiden MAPPING_METHOD-ryhmästä. Lue lisää kohdasta Kartoitusten hallinta.
  • Teksti(fi)… Teksti(sv): Kartoitustavan nimi käännöksineen.
  • Numeroarvo: Täytyy olla sama numeroarvo, kuin vastaavalla vakiolla Aquan tekstivakioiden (Sn_Constant) ryhmässä SOURCE_CODE.
  • Järjestysnumero: Kartoitustavan järjestysnumero KeyDH- ja KeyGAS -lomakkeiden valintalistoilla.

Kartoitustiedosto raakatekstinä

• Käytä ensisijaisesti sovelluksessa olevaa lomaketta kartoitustiedostojen käsittelyyn. Jos tarvitset tarkastella tiedostoa raakatekstinä, se onnistuu tämän sivun kautta.
  • Valitse Keygwt_Keyconvert > Kartoitustiedostot.
  • Älä muuta kartoitustiedoston kenttiä tai lisää uutta hallintasivuston kautta.

Kartoitustiedot

• Kartoitustieto on kartoitustiedoston kenttä (sarake).
  • Valitse Keygwt_Keyconvert > Kartoitustiedot.
  • Kartoitustiedot-hallintasivu käsittelee tekstivakioiden ryhmää KEYCONVERT_MAPPABLES, johon pääsee käsiksi myös tekstivakioiden kautta (Tekstivakioiden muokkaaminen).
  • Teksti(fi)… Teksti(sv): Kartoitustietokentän nimi käännöksineen.
  • Tämä kenttä kerää tiedot, joita ei ole määritelty meneväksi muihin sarakkeisiin: Järkevää asettaa vain yhdelle kentälle. Jos useampia määritetty, suurimman numeron omaava kenttä kerää tiedot. (Kartoitusasetukset). Tämä tieto tallennetaan numeroarvo4-kenttään tekstivakioissa.

Kartoitustulokset

Käytä ensisijaisesti sovelluksessa olevaa lomaketta kartoitustulosten käsittelyyn.

Kohdetyypit

Vanha tapa ilmaista kohdetyypit sisään luettavassa tiedostossa.

Koodisto

• Koodisto on lajikoodikokoelma, jonka mukaan tiedoston rivit tulkitaan. Katso kappale Lajikoodisto.
  • Valitse Keygwt_Keyconvert > Koodisto.
  • Teksti: Koodiston nimi.
  • Teksti (fi)… Teksti (sv): Koodiston nimi käännöksineen.
  • Järjestysnumero: Koodiston järjestysnumero lomakkeen valintalistalla.

Koordinaattien järjestykset

Vanha tapa ilmaista koordinaattien järjestys sisäänluettavassa tiedostossa.

Korkeustarkkuudet

• Valitse Keygwt_Keyconvert > Korkeustarkkuudet.
  • Korkeustarkkuudet-hallintasivu käsittelee tekstivakioiden ryhmää H_ACCURACY, johon siis pääsee käsiksi myös tekstivakioiden kautta (Tekstivakioiden muokkaaminen).
  • Teksti(fi)… Teksti(sv): Käyttäjälle näytettävä korkeustarkkuus käännöksineen.
  • Numeroarvo: Korkeustarkkuuden tekstiä vastaava numeroarvo.
  • Järjestysnumero: Korkeustarkkuuden järjestysnumero lomakkeen valintalistalla.

Lajikoodisto

• Valitse Keygwt_Keyconvert > Lajikoodisto.
  • Koodi: Kartoitustiedostossa oleva lajikoodi.
  • Taulun nimi: Koodia vastaava kohteen tietokantataulun nimi.
  • Tyyppikentän nimi: Koodia vastaavan kohteen tyypin kentän nimi kohteen tietokantataulussa.
  • Tyyppikentän taulu: Koodia vastaavan kohteen tyypin tietokantataulun nimi.
  • Tyyppikentän tunnus: Koodia vastaavan kohteen tyypin pääavain.
  • Tunnus teksti: Koodia vastaavan kohteen oletustunnus.
  • Kohteen pääavain kentän nimi: Koodia vastaavan kohteen tietokantataulun pääavain kentän nimi (yleensä ID tai MSLINK).
  • Kuvaus: Koodia vastaavan kohteen kuvaus.
  • Kuvaus(fi)… Kuvaus(sv): Koodia vastaavan kohteen kuvaus.
  • Koodin tyyppi: Vaihtoehtoinen tapa ilmoittaa koodin tyyppi (vanha tapa).
  • Kohteen tyyppi: Vaihtoehtoinen tapa ilmoittaa kohteen tyyppi (vanha tapa).
  • Tietty tyyppi: Vaihtoehtoinen tapa ilmoittaa kohteen tyyppi (vanha tapa).
  • Sijaintityyppi (Kartoitusgeometria): Kohteen sijaintityyppi, katso kappale Sijaintityypit.
  • Koodisto: Käytettävä koodisto, katso kappale Koodisto.

Lajikoodit

Vanha tapa määritellä mitä koodit tiedostossa tarkoittavat.

Sijaintitarkkuudet

• Valitse Keygwt_Keyconvert > Sijaintitarkkuudet.
  • Sijaintitarkkuudet-hallintasivu käsittelee tekstivakioiden ryhmää LOCATION_ACCURACY, johon siis pääsee käsiksi myös tekstivakioiden kautta (Tekstivakioiden muokkaaminen).
  • Teksti(fi)… Teksti(sv): Sijaintitarkkuus käännöksineen.
  • Numeroarvo: Sijaintitarkkuuden tekstiä vastaava numeroarvo.
  • Numeroarvo 4: Täytyy olla yksikäsitteinen arvo. (Vanhassa tavassa pitää vastata SURVEY_CONSTANT taulun vastaavaan kenttään).
  • Järjestysnumero: Järjestys, joka näytetään käyttäjälle valintalistalla.

Sijaintityypit

• Valitse Keygwt_Keyconvert > Sijaintityypit.
  • Sijaintityypit-hallintasivu on vain käännöksiä varten. Älä muuta muita kenttiä kuin Teksti(fi)… Teksti(sv).

Toiminnot

• Valitse Keygwt_Keyconvert > Toiminnot.
  • Toiminnot-hallintasivu on vain käännöksiä varten. Älä muuta muita kenttiä kuin Teksti(fi)… Teksti(sv).t