Loogisten kytkentöjen hallinta
  • 27 May 2024
  • 1 Minute to read
  • Contributors
  • Dark
  • PDF

Loogisten kytkentöjen hallinta

• Dark
  • PDF

Article summary

Kytkentöjen hallinta connect-lomakkeella Looginen-tilassa voit luoda, purkaa ja muokata KeyNet-yhteyksiä. Loogiset kytkennät ovat teletilan laitteen liittimien välisiä kytkentöjä. Kytkentöjen hallinta connect-lomakkeen kaksi ikkunaa eli listaa näyttävät teletilojen laitteet. Listoille voit valita eri teletilat. Puurakennetta selaamalla löydät kaikki mahdolliset liittimet, niiden alapuolelta löytyvät kytkennät.

KT tarkoittaa kytkentätyyppiä. Kytkentätyyppejä ovat Ristikytkentä (RK), Sisäinen kytkentä (SK) ja Vastinpistekytkentä (VP). Lomakkeen perustoiminnallisuudet on esitetty kappaleessa Kytkentöjen hallinta.

Riippuen siitä, otatko laitteen, liittimen vai kytkennän päällä auki hiiren oikean valikon, saat erilaisia toimintovaihtoehtoja. Avaa-valikosta on mahdollista päästä Laite terminal-lomakkeelle, Teletilan laitelistalle, Poikittaisraportille, Reitinseurantaan tai Yhteys-lomakkeelle tarkastelemaan varaavia yhteyksiä. Vaikutusalue-valinnalla avautuu Reitinseuranta-lomake esitäytettynä valitun laitteen liittimillä ja liittimiin kytketyillä kaapeleilla. Reitinseuranta korostaa ne kytkentäreitit, jotka ovat kytketty valittuun laitteeseen joko suoraan tai loogisten ristikytkentöjen yli.

Alla olevassa kuvassa hiiren valikko Laitteen päältä avattuna.

Alla olevassa kuvassa hiiren valikko Liittimen päältä avattuna.

Alla olevassa kuvassa hiiren valikko Kytkennän päältä avattuna.

Sisäiset kytkennät

Jos haluat luoda sisäisiä kytkentöjä, paina Kopioi teletila vasemmallearrow_left/oikeallearrow_right-painiketta. Tämä näyttää kyseisen teletilan laitteet myös toisessa listassa, jonka jälkeen sisäisten kytkentöjen tekeminen onnistuu kuten muutkin kytkennät, katso kohta Kytkentöjen tekeminen.

Loogisen kytkennän valinnat

Loogisia kytkentöjä tehtäessä voit asettaa Kytkennän pituuden, rakentamisen tilan, vaimeneman (dB) ja tekemään pysyvän vastinpistekytkennän sekä kytkennän suunnan. Valitse ensin Kytkennän valinnat -valintaruutu Kytkentöjen hallinta -lomakkeen oikeasta yläkulmasta.

Loogisen kytkennän muokkaaminen

Muokkaa loogista kytkentää valitsemalla kytkennän päällä hiiren oikean valikosta Muokkaa kytkentää edit-toiminto. Kun teet muutoksia, kentän oikealla oleva valintaruutu tulee valituksi ja Päivitä-painike aktivoituu. Hyväksy muutokset Päivitä-painikkeella. Voit perua mikä tahansa muutoksen poistamalla kentän valintaruudun valinnan ennen kuin painat Päivitä-painiketta.

Loogisen kytkennän muokkausta Päivitä kytkennät-valikossa.

Kytkennän kohdalta hiiren oikean valikosta löydät myös Avaa - Avaa varaavat yhteydet, Pura, Synkronoi ja Laajenna/Pienennä kaikki.

Näytettävien Loogisten kytkentöjen rajaaminen lomakkeella

1. Paina Rajausehto stage24_keycom_keypro_fi_rajaus_ikoni-painiketta.

2. Kirjoita/valitse rajausehdot.

3. Paina rajausehtojen Päivitä-painiketta.

stage24_keycom_keypro_fi_looginen_kytkentä_rajaus

Poista rajausehdot joko Tyhjennä rajausehdot stage24_keycom_keypro_fi_tyhjennä_rajaus_ikoni-painikkeella tai avaamalla Rajausehto stage24_keycom_keypro_fi_rajaus_ikoni, painamalla Tyhjennä-painiketta ja sen jälkeen painamalla Päivitä-painiketta.

Varaavien yhteyksien tarkastelu

1. Valitse rivi, jonka varaavia yhteyksiä haluat tarkastella.

2. Valitse hiiren valikosta Avaa - Avaa Varaavat yhteydet , jolloin Yhteys-lomake avautuu varaavien yhteyksien hakujoukolla. Jos varaavia yhteyksiä ei ole, yhteyslomake ei avaudu ja KeyCom-ikkunan vasempaan alakulmaan tulee teksti: Valitulla ei ole varaavia yhteyksiä.

Päivitä laitteen vastinpistekytkennät

1. Valitse laitteen päällä hiiren valikosta connect Luo vastinpistekytkennät.

2. Vastaa haluatko poistaa olemassa olevat. Vastaa Ei, jos haluat luoda puuttuvat kytkennät, mutta säilyttää olemassa olevat.

3. Luonnin jälkeen näytetään kuinka monta vastinpistekytkentää luotiin.

Huom! Vastinpistekytkennät voidaan päivittää myös automaattisesti. Tästä lisää kappaleessa Päivitä loogiset vastinpistekytkennät automaattisesti.

Reitinseuranta loogisten kytkentöjen hallinnasta

Valitse laitteen päällä hiiren oikean valikosta Avaa - https://stage.keycom.keypro.fi/static/keyrns_core/image/object_search.png Reitinseuranta. Reitinseuranta-lomake avautuu alustettuna valitsemallasi laitteella. Jos valitset liittimen päältä hiiren oikealla https://stage.keycom.keypro.fi/static/keyrns_core/image/object_search.png Reitinseuranta, Lomake avautuu alustettuna yhdelle liittimelle. Reitinseurannasta lisää kohdassa Reitinseuranta.