MUUT TYÖKALUT
  • 27 May 2024
  • 1 Minute to read
  • Contributors
  • Dark
  • PDF

MUUT TYÖKALUT

• Dark
  • PDF

Article summary

Tähän käyttöohjeen lukuun on koottu järjestelmän ominaisuuksia, jotka eivät kuulu suoraan mihinkään muuhun kategoriaan.

AB-mittaus

AB-mitoitus http://stage.keyaqua.keypro.fi/static/image/ab_measure.png -työkalulla voit luoda kartalle apumittauksia. AB-mittausta käytetään, kun halutaan mitata piste kartalla jonkin tietyn suoran mukaan.

Työkalu käynnistyy painamalla päävalikon AB-mitoitus http://stage.keyaqua.keypro.fi/static/image/ab_measure.png-painiketta. Kun AB-mitoitus -lomake aukeaa, syötä A- ja B-mitat metreissä, jonka jälkeen aktivoit kartalle sijoittamisen painamalla Luo uusi -painiketta. Työkalulle annetaan ensimmäiseksi kaksi pistettä jotka muodostavat suoran, jonka mukaan AB-mitoitus luodaan kartalle. Kun pisteet on annettu, voi hiirtä siirtämällä valita mitoituksen suunnan 90-asteen askelluksella. Mitoitus hyväksytään kartalle hiiren vasenta painiketta painamalla.

21nDl

Varusteen putket ja korot

Varusteen putket ja korot C:\Users\saju-1\Pictures\icons\sewer_manhole.png-lomakkeella pystytään tarkastelemaan ja päivittämään valitun varusteen ja siihen liitettyjen putkien korkotietoja. Jos kyseessä on viemäriverkon kaivo, siitä saadaan tuotettua tuloste, jota kutsutaan Kaivokortiksi. Kaivokorttia käytetään kaivon ja siihen liitettyjen putkien tietosisällön ja liitäntöjen näyttämiseen. Saat varusteen lomakkeelle käyttäen Poimi kartalta wand -työkalua, jolla rajaat oikean kohteen kartalta. Jos rajaat useamman varusteen, ohjelma esittää listan varusteista, joista voit valita oikean.

Varusteen putket ja korotC:\Users\saju-1\Pictures\icons\sewer_manhole.png-lomake löytyy karttaikkunan yläpalkissa olevasta KeyAqua-työkalujen alasvetovalikosta tai Viemärikaivot-lomakkeella Muut työkalut-valikosta.

Varusteen putket ja korot -lomake koostuu kolmesta eri osasta: Karttaikkunasta ja Varuste- sekä Putket -taulukoista. Karttaikkunassa kuvataan kaivoon liitettyjen putkien suunnat sekä putkien nimet. Varuste- ja Putket -taulukoissa esitetään kyseisten kohteiden ominaisuustietoja.

Alla olevassa kuvassa kaivon tiedot ladattuna Varusteen putket ja korot-lomakkeelle. Lomakkeella on valittuna Putket -listan ensimmäinen putki, joka näkyy karttaotteessa korostettuna.

Varusteeseen liitettyjen kohteiden korkoja voi muokata tuplaklikkaamalla halutun kohteen riviä. Tämän jälkeen kohderivin lukemien muokkaaminen on mahdollista. Voit päivittää tai peruuttaa tekemäsi muutokset Päivitä/Peruuta -painikkeilla.

Voit ladata ja tulostaa Kaivokortin kuntotietoineen pdf-tai xlsx -muodoissa painamalla Kaivokortti report-painiketta. Kaivokortin Putket-listalta voit piilottaa putkia näkymästä siten, että halutun putkirivin kohdalla painat hiiren oikeaa ja valitset listasta Piilota. Putki häviää vain kaivokortin listalta ja tulosteesta, ei tietokannasta. Kaivon kuntotiedot on kuvattu kappaleessa Kaivon kuntotiedot.

Kaivon kuntotiedot

Kaivon kuntotiedot arrow_left-lomake avautuu Viemärikaivot -lomakkeen alapalkissa olevasta Muut työkalut wrench-valikosta. Saat lisättyä kuntoraportin add Lisää kuntoraportti -painikkeella.

Voit tallentaa yleisten tietojen lisäksi myös sanallista arviota, lisätietoja tai korjausehdotuksia Kaivon kuntotiedot -lomakkeelle. Lomakkeen eri välilehdille tallennetut tiedot tulostuvat Kaivokortille. Tulostus voidaan tehdä Varusteen putket ja korot -lomakkeelta, katso kohta Varusteen putket ja korot.