Poikittaisraportti
  • 27 May 2024
  • 5 Minutes to read
  • Contributors
  • Dark
  • PDF

Poikittaisraportti

• Dark
  • PDF

Article summary

Poikittaisraportti avautuu KeyNet https://stage.keycom.keypro.fi/static/keyrns_core/image/keynet.png-työkaluista Poikittaisraportti -painikkeella. Lomakkeen saat avattua myös teletilan Laitteet-listan tai Yhteys-lomakkeen Yhteysosion teletilat-listan kautta hiiren oikealla painikkeella avautuvasta valikosta. Poikittaisraportti -lomakkeella esitetään valitussa teletilassa ja laitteessa olevien kytkentäpisteiden välisiä kytkentöjä sekä tietoa niihin kuuluvista yhteyksistä. Lomaketta käytetään myös kytkentäpisteen tai aliyhteyden varaukseen yhteydelle, parin vaihtoon sekä varauksen purkamiseen.

Poikittaisraportti -lomake näyttää valitun teletilan perustietoja kuten tunnuksen, nimen, tyypin, käyttötilan, osoitetiedot, omistussuhteet sekä teletilan laitteet. Aktivoidun laitteen liittimet ja niihin liittyvät yhteydet listautuvat omaan osioonsa lomakkeella.

Poikittaisraportin hakutoiminnot

Voit hakea teletilan tiedot lomakkeelle esimerkiksi tunnuksella, käyttäen Poimi kartalta pick-työkalua tai Poimi teletilalomakkeelta application_get-painikkeella. Hakuehtoina voidaan käyttää kaikkia teletilatietojen kenttiä ja hakuehtoja voidaan syöttää joko kokonaan tai osittain % -merkkiä käyttäen. Laitteet / Kaapelit-ruudukossa olevien laitteiden ja kaapelien näkyvyys voidaan määrittää haun yhteydessä ruudukon oikeassa yläkulmassa olevista Näytä laitteet terminal- ja Näytä kaapelit -painikkeista. Ainoastaan Näytä laitteet terminal on aktivoitu oletuksena.

Teletilojen haku onnistuu myös laitteen tunnuksen perusteella. Laite-kentän avulla käyttäjä voi hakea Poikittaisraportti-lomakkeelle kaikki ne teletilat, jotka sisältävät hakuehtona annetun laitteen tunnuksen. Laite-kenttä on aktiivinen, kun lomake on tyhjä tai painat Tyhjennä page_white-painiketta.

Vertaile poikittaisraportteja

Vertaile poikittaisraportteja -työkalulla voit tarkastella useita eri poikittaisraportteja yhtäaikaisesti. Työkalun avulla voit vertailla esimerkiksi saman teletilan eri laitteita liittimineen ja yhteyksineen samanaikaisesti. Poikittaisraportti, jolta Vertaile poikittaisraportteja -toiminto aktivoidaan, jää ns. ensisijaiseksi lomakkeeksi, vertailuun käytettävät Poikittaisraportti-lomakkeet nimetään >Looginen poikittaisraportti -otsikon mukaisesti.

Laitteet / Kaapelit

Laitteet/Kaapelit-lista koostuu laitteen tiedoista kuten laitteen tunnuksesta, tyypistä, luokasta, käyttötilasta ja liitinvälistä. Vapaana-sarake kertoo, kuinka monta liitintä kyseisessä laitteessa on vapaana. Vastinpiste näyttää teletilat, joihin kyseisestä laitteesta pääsee.

Voit käyttää Hae-toimintoa hakeaksesi laitteita ja kaapeleita, jotka ovat kytköksissä teletiloihin. Hae-kenttään kirjoitettu teksti on korostettu sen alla olevassa listassa. Lomakkeen seuraavalle sivulle siirtyminen nollaa hakutoiminnon:

• Merkkikokoriippuvuus-valintaruutu aktivoi haun, jossa hakutulos on lopputulokseltaan erilainen sen mukaan, ovatko merkkijonon yksittäiset kirjaimet isoja vai pieniä. Esimerkiksi, jos haetaan sanaa pääte, järjestelmä jättää hakutuloksista pois kaikki sanat, joiden merkkikoko ei vastaa kyseisen hakusanan merkkikokoa, kuten esimerkiksi tässä tapauksessa sanan Pääte, joka sisältää ison alkukirjaimen.

• Säännöllinen lauseke-valintaruutu antaa sinun etsiä tarkkoja lausekkeita tiettyjen termien ja ilmausten sijaan:

Laite / Kaapeli rajausehtojen käyttö

Avaa rajausehdot Laitteet / Kaapelit-osion oikeasta yläkulmasta Laitteiden rajausehdot 2017-03-22 09_26_09-KeyCom v2-painikkeella. Rajaa laitteita Tunnuksen, Tyypin, Luokan, Käyttötilan, Vastinpisteen, Palvelun ja Liittimen mukaan ja kaapeleita Tunnuksen, Tyypin, Luokan, Käyttötilan, Vastinpisteen, Pituuden ja Pari / Kuidun. Valitse tai kirjoita rajausehdot ja paina Päivitä-painiketta, jolloin rajausehdot täyttävät laitteet näytetään Laitteet-listalla.

Kun rajausehdot ovat käytössä, lomakkeen toiminnot kohdistuvat rajattuun joukkoon. Poista rajausehdot Tyhjennä laitteiden rajausehdot 2017-03-22 09_29_22-KeyCom v2 -painikkeella, joka löytyy Laitteet / Kaapelit-osion oikeasta yläkulmasta.

Kontekstivalikon-toiminnot

Klikkaamalla Laitteet/Kaapelit-listalta teletilaa tai laitetta hiiren oikealla painikkeella avautuu kontekstivalikko, jossa on seuraavat toiminnot:

• Avaa teletila teletila-toiminto avaa kyseisen teletilan Teletila teletila-lomakkeella.

• Avaa → Laite terminal-lomake avaa Laite terminal-lomakkeen ladattuna valitun laitteen tiedoilla.

• Avaa → Teletilan laitelista avaa Teletila teletila-lomakkeen Laitteet-välisivun ja näyttää valitun laitteen tiedot.

• Avaa → Reitinseuranta https://stage.keycom.keypro.fi/static/keyrns_core/image/object_search.png avaa Reitinseuranta https://stage.keycom.keypro.fi/static/keyrns_core/image/object_search.png-lomakkeen ladattuna kyseisen teletilan tiedoilla.

• Avaa Vaikutusalue avaa Reitinseuranta https://stage.keycom.keypro.fi/static/keyrns_core/image/object_search.png-lomakkeen esitäytettynä valitun laitteen liittimillä ja liittimiin kytketyillä kaapeleilla. Reitinseuranta korostaa ne kytkentäreitit, jotka ovat kytketty valittuun laitteeseen joko suoraan tai loogisten ristikytkentöjen yli.

• Tulosta poikittaisraportti luo PDF- tai Excel-muotoisen raportin valitun laitteen kytkentäpisteistä ja yhteyksistä. Mahdollisuus lisätä myös alilaitteet.

• Laajenna/Pienennä avaa/sulkee laitteen alihierarkian laitteet.

• Muokkaa liittimiä avaa Liittimet laiteelle-lomakkeen, jossa on mahdollista nimetä ja muokata laitteen liitinpaikkoja.

• Yhteydet  avaa Yhteyslistan laitteessa olevista yhteyksistä.

• Luo vastinpistekytkennät connect luo tai päivittää laitteen vastinpistekytkennät.

Liittimet

Liittimet-listan sarakkeet voivat koostua seuraavista:

Vastinpiste

Tarkasteltavana olevan liittimen vastinpistekytkentä. Esitetään sarakkeessa muodossa: teletila/laite/kytkentäpiste (liitin)

Vastinpisteen nimi

Liittimen vastinpisteen nimi

Vastinpisteen tyyppi

Liittimen vastinpisteen tyyppi (oletuksena piilosarake)

Vastinpisteen tekninen lisätieto

Liittimen vastinpisteen tekninen lisätieto saadaan Tekninen lisätieto-kentästä Teletila-lomakkeelta (oletuksena piilosarake)

Vastinpisteen osoite

Liittimen vastinpisteen osoite saadaan Teletila-lomakkeelta

Vastinpisteen postinumero ja postitoimipaikka

Liittimen vastinpisteen postinumero ja postitoimipaikka saadaan Teletila-lomakkeelta (oletuksena piilosarake)

Vastinpisteen kunta

Liittimen vastinpisteen kunta saadaan Teletila-lomakkeelta (oletuksena piilosarake)

Pituus

Vastinpisteiden välinen kokonaispituus

Kaapeli / Säie

Ilmoittaa mihin säikeeseen laite on kytketty kaapelissa

Liitinnumero

Liittimen järjestysnumero (oletuksena piilosarake)

Liitintyyppi

Liittimen tyypin tunniste

Rak. tila

Liittimen rakentamisen tila. Jos rakentamisen tila on rakentamatta, ei näytetä Liittimet-listalla.

Omistaja

Liittimen omistajan nimi. Siirtymä Asiakas-lomakkeelle (oletuksena piilosarake)

Kommentit

Liittimeen liittyvää vapaamuotoista lisätietoa (oletuksena piilosarake)

Ristikytkentä

Liittimen ristikytkentä. Esitetään muodossa: laite/kytkentäpiste (liitin)

Kaapeli / Säie

Ilmoittaa mihin säikeeseen laite on kytketty kaapelissa

Vastinpiste

Ristikytkennän vastinpiste. Esitetään muodossa: teletila/laite/kytkentäpiste

Vastinpisteen nimi

Ristikytkennän vastinpisteen nimi (oletuksena piilosarake)

Vastinpisteen tyyppi

Ristikytkennän vastinpisteen tyyppi (oletuksena piilosarake)

Vastinpisteen tekninen lisätieto

Ristikytkennän vastinpisteen tekninen lisätieto saadaan Tekninen lisätieto-kentästä Teletila-lomakkeelta (oletuksena piilosarake)

Vastinpisteen osoite

Ristikytkennän vastinpisteen osoite saadaan Teletila-lomakkeelta (oletuksena piilosarake)

Vastinpisteen postinumero ja postitoimipaikka

Ristikytkennän vastinpisteen postinumero ja postitoimipaikka saadaan Teletila-lomakkeelta (oletuksena piilosarake)

Vastinpisteen kunta

Ristikytkennän vastinpisteen kunta saadaan Teletila-lomakkeelta (oletuksena piilosarake)

Yhteys

Yhteys, joka on varattu liittimen käyttöön. Esitetään muodossa: yhteys (lyhenne käyttötilasta)

Yhteyden tunnus 2

Yhteyden varatunnus (oletuksena piilosarake)

Ensisijainen yhteys

Ensisijainen käytettävä yhteys

Asennusosoite

Asiakkaan asennusosoitteen katunimi ja numero (oletuksena käytetään alkupään osoitetta, Alku- tai Loppupää- asetus on määritettävissä tietokannassa)

Asennusosoite (sv)

Ruotsinkielinen asennusosoite (oletuksena piilosarake)

Asiakas

Yhteydelle kuuluvan asiakkaan nimi. Siirtymä Asiakas-lomakkeelle

Poikittaisraportti -lomakkeen Liittimet-listalla olevat värit kertovat ko. kytkennän käyttötilan Valmis kytkettäväksi on käytössä, mikäli TTMi-rajapinta on käytössä:

Liittimet-lista korostaa erikoissymbolilla ne liittimet, joita varaa samanaikaisesti useampi yhteys. Listan Yhteys-sarakkeesta voidaan tarkastella, kuinka monta yhteyttä laitteen liitin samanaikaisesti varaa:

Liittimen loogisen varauksen vaihto

Poikittaisraportti-lomakkeella voidaan vaihtaa valitun laitteen liittimelle varattu yhteys tai yhteydet kulkemaan toisen yhteyksistä vapaan liittimen kautta samassa laitteessa.

Aluksi lomakkeelta valitaan liitin, johon liittyy yhteys tai yhteyksiä. Vaihtoehtoisesti voidaan myös valita yksittäinen yhteysrivi avaamalla näkyviin liittimen yhteydet.

Tämän jälkeen valitaan Varauksen vaihto -toiminto hiiren oikealla painikkeella avautuvasta valikosta, jolloin Poikittaisraportin kaikki muut paitsi Liittimet-osio asetetaan harmaaksi.

Seuraavaksi valitse samasta laitteesta jokin toinen liitin, jolla ei ole varauksia, hiiren oikealla painikkeella avautuvasta valikosta joko Hyväksy varauksen vaihto tai Peruuta varauksen vaihto. Voit tarkastaa reitin Reitinseuranta-valinnalla.

Liittimen varauksen purkaminen

Aloita yhteyden varauksen purkaminen valitsemalla varattu liitin listalta ja painamalla Pura yhteyden varaus -painiketta lomakkeen alapalkista. Toiminto voidaan käynnistää myös hiiren oikean valikosta liittimen kohdalta painettaessa (Vapauta looginen yhteyden varaus).

Käyttäjältä varmistetaan: Haluatko varmasti purkaa yhteyden varauksen? Mikäli vastaat Kyllä, niin tällöin ko. yhteydeltä poistetaan valitun liittimen ja kytkennän varaus.

Liittimien rajausehtojen käyttö

Avaa rajausehdot Liittimet-osion oikeasta yläkulmasta Liittimien rajausehdot 2017-03-22 09_26_09-KeyCom v2-painikkeella. Rajaa liittimiä Liittimen, Liitintyypin, Omistajan, Kommenttien, Yhteyksien, Asennusosoitteen, Vastinpisteen, Vastinpisteen osoitteen, Vastinpisteen tyypin, Liitinvälin, Rakentamisen tilan, Palvelun, Käyttötilan, Asiakkaiden, Pituuden ja Vastinpisteen nimen perusteella. Voit rajata näytettäväksi vain vapaat eli liittimiä ei ole varattu yhteyksille. Valitse tai kirjoita rajausehdot ja paina Päivitä-painiketta, jolloin rajausehdot täyttävät liittimet näytetään Liittimet-listalla.

Kun rajausehdot ovat käytössä, lomakkeen toiminnot kohdistuvat rajattuun joukkoon.

Poista rajausehdot Tyhjennä liittimien rajausehdot 2017-03-22 09_29_22-KeyCom v2-painikkeella, joka löytyy Liittimet-osion oikeasta yläkulmasta.

Liittimien muokkaus

Voit avata Liitin-lomakkeen muokkaamista varten Poikittaisraportti-lomakkeelta ja Teletila-lomakkeelta. Liittimien muokkaamisesta lisää kohdassa Liittimien käsittely.

Valitse hiiren oikean valikosta  Muokkaa liitintä joko Laitteet-osiossa teletilan kaikkien laitteiden liittimille tai laitteen kaikille liittimille tai Liittimet-osiossa yksittäiselle liittimelle. Liittimien numerointi on aktivoitavissa näkymään sarakkeiden alasvetovalikosta SarakkeetNumero -kohdassa. Liittimen numero on oletuksena piilosarake.

Liittimen halkaisu

1. Valitse Liittimet-osiosta liitin, jonka haluat halkaista. Huomaa, että varattua liitintä ei voi halkaista.

2. Valitse hiiren valikosta split_ccp Halkaise liitin.

3. Valitse Liitintyyppi-alasvetovalikosta uusi liittimen tyyppi.

stage20_keycomx_poikittaisraportti_liittimen_halkaisu

VIHJE: Jos tietokannasta ei löydy sopivia liittimiä tarkasta, että valitsemallesi liittimelle on määritetty liitintyyppi. Liitintyypin määrittämisestä lisää kohdassa Liittimien muokkaaminen.

stage20_keycomx_poikittaisraportti_liittimen_halkaisu_ei_onnistu

Tee halkaisu painamalla Halkaise-painiketta.

Kytkentöjen pituuksien muokkaaminen

Määritä yksittäisen kytkennän pituus valitsemalla pencil Aseta kytkennän pituus hiiren valikosta halutun liittimen päällä.

Päivitä vastinpistekytkentöjen pituudet calculator_edit-valinnalla päivitetään kaikki vastinpistekytkentöjen pituudet todellisten kaapelipituuksien perusteella.

Liitteet-välilehdellä. Liitteiden lisäämisestä ja käsittelystä kohdassa Liitedokumentit.

Vuokrasopimusraportit

Vuokrasopimuksesta voi ladata raportteja Vie https://test.keycom.keypro.fi/static/image/report.png -painikkeen pudotusvalikosta valitsemalla Raportit, jonka jälkeen valitaan haluttu raportti:

• Vuokrasopimus-raportti: Luo joko pdf tai Excel -tiedoston tulostettavaksi versioksi vuokrasopimuksen tiedoista ja sen sisältämistä kohteista.

• Sopimuskohde-raportti: Luo Excel –tiedoston, jossa on listattuna kaikki lomakkeelle ladatun vuokrasopimuksen kohteet.