Reitinseuranta
  • 27 May 2024
  • 1 Minute to read
  • Contributors
  • Dark
  • PDF

Reitinseuranta

• Dark
  • PDF

Article summary

Siirry Reitinseuranta https://stage.keycom.keypro.fi/static/keyrns_core/image/object_search.png-lomakkeelle tarkastelemaan tekemääsi reittiä valitsemalla jokin alla olevasta polusta:

1. Paina KeyCom-työkaluvalikon Reitinseuranta https://stage.keycom.keypro.fi/static/keyrns_core/image/object_search.png -painiketta.
  2. Valitse Kaapeli-lomakkeen Työkalut wrench-valikosta Reitinseuranta tai Säietiedot, jonka Kuidut kaapelille -lomakkeella on hiiren oikean valikossa vaihtoehtona Reitinseuranta.
  3. Valitse Laite terminal-lomakkeen Työkalut wrench-valikosta Reitinseuranta.
  4. Siirry Teletila-lomakkeen Laitteet-välilehdelle, paina laiterivin kohdalla hiiren oikeaa ja valitse valikosta Seuraa reittiä.
  5. Palvelualue-lomakkeen Luo uusi  -työkalun reitinseurantaan liittyvät vaihtoehdot.
  6. Yhteys-lomakkeen fyysiseltä tai loogiselta varausriviltä tai Varaa kytkentä -alasvetovalikosta.
  7. Kytkentöjen hallinta -lomakkeelta valitun kaapelin tai laitteen hiiren oikean valikosta.
  8. Poikittaisraportti-lomakkeelta laite- tai liitinrivin hiiren oikean valikosta.

Aloita reitinseuranta

Aloita seuranta tyhjällä Reitinseuranta-lomakkeella Valitse kohde pick-työkalulla. Kun reitinseurannan aloittava kohde on ladattu lomakkeelle, sen tiedot latautuvat Seuraa-tekstin perään. Mikäli olet siirtynyt Reitinseuranta-lomakkeelle Laite- tai Kaapeli-lomakkeen kautta, on kyseinen elementti automaattisesti seurattavana kohteena.

Reitinseurannan avulla voidaan esimerkiksi häiriö- ja vikatilanteissa paikantaa toimimattoman laitteen vaikutusalue ja Etäisyys-työkalua käyttäen kaapelin tarkka metrimääräinen sijainti.

A screenshot of a computer  Description automatically generated

Reitinseurannan tulokset

Reitinseurannan tulokset listautuvat Reitin kohteet -näkymään.

A screenshot of a computer  Description automatically generated

Valitsemalla reittirivin ja painamalla sen kohdalla hiiren oikeaa painiketta, saat valikon, jossa pääset muokkaamaan valittua kohdetta Muokkaa -toiminnolla. Korosta -toiminto korostaa kohteen kartalle. Paikanna arrow_in-toiminnolla kartta keskittyy reittiin ja reitti korostuu kartalla. Mikäli olet varaamassa reitin kohteita yhteydelle, käytä Varaa valittu yhteydelle  tai Varaa kaikki yhteydelle  -toimintoja. Toiminnoista lisää kappaleessa Kytkentöjen varaaminen yhteydelle.

Voit lisätä ja vähentää sarakkeita näkymään painamalla sarakkeen oikean laidan -näppäintä. Avautuvasta valikosta voit määritellä sarakkeen tietosisältöä.

Voit selata reitinseurannan tuloksia alareunan nuolipainikkeilla.

Ensimmäisellä Reitin kohteet -sivulla näytetään kaikki reitinseurannan reitit. Seuraavilla sivuilla esitetään löydetyt reitit järjestyksessä: reitti 1, reitti 2 jne. Jos reitille on asetettu Etäisyys, esitetään reittivaihtoehdot seurannan päätepisteineen sivusta 2 eteenpäin.

Reitinseurannan tulokset ryhmälistalle

Voit siirtää reitinseurannan tulokset ryhmälistalle painamalla Näytä reitin komponentit ryhmälistalla -toimintoa. Ryhmälistasta lisää kappaleessa Ryhmälista.

Vaimenemakaavio

Reitinseurannan tuloksista voidaan muodostaa Vaimenemakaavio , joka havainnollistaa vaimenemaa. Paina Vaimenemakaavio -painiketta halutun reitinseurannan yksittäisen tulossivun kohdalla. Avautuvassa Vaimenemakaavio-ikkunassa on esitetty verkon elementtien ja niiden kytkentöjen väliset vaimenemat (dB) y-akselilla ja etäisyys alusta (m) x-akselilla.

A graph with green line  Description automatically generated

Voit muodostaa vaimenemakaaviosta Pdf-raportin painamalla Luo PDF -painiketta. Vaimenemaraportissa esitetään vaimenemakaavio ja reitinseurannan tulokset valittujen sarakkeiden mukaisesti.

Puskurialueen luominen reitinseurannasta

Voit luoda puskurialueen reitinseurannan tulosten perusteella. Puskurialueen luonti on ohjeistettu Palvelualuetta käsittelevässä kappaleessa Uusi puskurialue reitinseurannasta.