Verkostoalue/Osa-alue
  • 27 May 2024
  • 1 Minute to read
  • Contributors
  • Dark
  • PDF

Verkostoalue/Osa-alue

• Dark
  • PDF

Article summary

KeyCom-työkaluista löytyvällä Verkosto/Osa-alue telecom_area-painikkeella avautuu lomake, jolla voidaan hallita verkostoalueita.

A screenshot of a computer  Description automatically generated

Uuden verkostoalueen lisääminen tehdään seuraavasti:

1. Valitaan Verkosto/Osa-alue pudotusvalikosta.
  2. Jos aluetta ei löydy valikosta, luodaan uusi painamalla Lisää uusi verkostoalueadd-painiketta.
  3. Avautuvalle lomakkeelle syötetään uuden verkostoalueen nimi ja painetaan Lisää-painiketta.

A screenshot of a computer  Description automatically generated

Kun olet täyttänyt lomakkeelle Osa-alueen nimen, voit painaa Tallenna save tai Luo uusi chart_line_add-painiketta, jolloin voit luoda verkostoalueen kartalle. Jos yrität luoda jo olemassa olevalla nimellä verkostoaluetta, ohjelma huomaa sen ja lataa sen lomakkeelle, luomatta tästä kopiota.

Tyyppi-kenttään voidaan asiakaskohtaisesti määrittää erilaisia verkkoratkaisuja. Oletuksena ovat FTTH ja FWA verkot.

Mikäli verkostoalueelle on annettu sijainti kartalle, voidaan se valita kohteille automaattisesti kohdelomakkeella. Kohteiden tulee sijaita maantieteellisesti verkostoalueen sisällä. Kohdelomakkeelta valitaan Autom.-valintaruutu, jonka jälkeen tallennettaessa aluetieto päivittyy. Mikäli verkostoalueelle ei ole annettu sijaintia kartalle, tulee se valita manuaalisesti painamalla Avaa lomake table_go-painiketta, ja hakemalla oikea verkostoalue.

Aseta oletusalueeksi

Aseta lomakkeella oleva verkosto-/osa-alue oletusalueeksi Aseta oletusalueeksi to_active-painikkeella. Tämän jälkeen kohdelomakkeilla Oletukset options-painiketta painettaessa oletusalue täyttyy automaattisesti Alue kenttään. Katso myös Käyttäjän asettamien oletusten hallinta.

test22_keycom_keypro_fi_oletus_verkostoalue

Verkosto-/osa-alueen osoitteet

Listaa Verkosto-/osa-alueella sijaitsevat osoitteet valitsemalla Listaa text_align_justify-painikkeen pudotusvalikosta Verkosto-/osa-alueen osoitteet. Listaa-toiminnosta lisää kappaleessa Listaa.

Verkosto-/osa-alueen osoitteet -listan hiiren oikean valikosta siirryt kyseiseen verkosto-/osa-alueeseen sekä osoitteeseen.

A screenshot of a computer  Description automatically generated

Kohteen liittäminen verkostoalueeseen

Kohteet lisätään verkostoalueeseen käyttäen kohteiden omia lomakkeita.

Avaa kohdelomake.

1. Hae lisättävä kohde lomakkeelle (Tietojen haku lomakkeelletaiKohteiden poiminta kartalta) tai täytä uuden kohteen tiedot lomakkeelle.
  2. Valitse Autom. -valintaruutu Alue-kentän vierestä, jolloin alue määritetään automaattisesti sijainnin perusteella tai kirjoita Alue-kenttään haluttu alue (Ennakoivan hakukentän käyttäminen).
  3. Paina Tallenna save-painiketta.

Näytä verkostoalueen kohteet ryhmälistalla

Avaa verkostoalueen kohteet ryhmälistalla painamalla Näytä nykyinen ryhmälistalla groupdisplay-painiketta. Lue lisää ryhmälistasta kappaleessa Ryhmälista.

Huomaa! Listaa-painikkeen alasvetovalikossa oleva Näytä ryhmälistalla -toiminto näyttää hakujoukon ryhmälistalla, jos olet hakenut lomakkeelle useamman Verkosto/osa-alueen.