AINEISTOJEN LATAUS (Erikseen tilattava toiminto)
  • 26 Mar 2024
  • 2 Minutes to read
  • Contributors
  • Dark
  • PDF

AINEISTOJEN LATAUS (Erikseen tilattava toiminto)

• Dark
  • PDF

Article summary

Lisää taustakarttoja Aineistojen lataus layers_import-työkalulla. Järjestele ja tuo uusia taustakarttoja tausta-aineistotasoille sekä määrittele kuvaustekniikka* tuoduille tiedostoille (*vain Esri™ SHP). Järjestelmään ladattava aineisto on käytettävissä julkisesti, ryhmäkohtaisesti tai vain käyttäjäkohtaisesti. Valitse päätyökaluvalikosta Aineistojen lataus  layers_import-painike.

Aineistojen latauslayers_import-työkalu tukee seuraavia tiedostomuotoja:

• Esri™ SHP
  • Bentley MicroStation™ dgn (V8)
  • Autodesk AutoCAD™ DWG
  • CSV-tiedostot (X;Y; nimi; väri; koko), katso lisää kohdasta Aineiston CSV-tiedoston muoto.

Vihje: Voit tarttua KeyAquaan 3.0 (tai uudemmalla) versiolla lataamaasi tausta-aineistoon. Kun aktiivinen Z arvo on pois päältä, saat seuraamasi kohteen korot poimittua.

Aineistojen tasojen hallinta

Ennen kuin voit ladata taustakarttoja, valitse joko olemassa oleva tai luo uusi tausta-aineistotaso. Voit hallita tasoja Tasot-välilehdellä. Luodaksesi tausta-aineistotason kirjoita sen nimi Tason nimi-kenttään ja paina Lisää tasoaddpainiketta, jolloin taso ilmestyy Aineistot-lomakkeen Tausta-aineistot-osioon. Voit järjestellä tausta-aineistotasoja ja niiden välistä hierarkiaa.

Tausta-aineistotasoja voit tehdä käyttäjä- ja ryhmäkohtaisesti. Luomasi taso on oletusarvoisesti julkinen ja sitä kuvaa avoimen lukon lock_open-kuvake. Voit lukita tason yksityiseksi laittamalla ruksin valintalaatikkoon. Kuvake vaihtuu lukituksi lock, jolloin muut eivät näe luomaasi tasoa. Kun olet asettanut luomasi tason yksityiseksi, aktivoituu Ryhmät-valintalaatikko. Mikäli haluat tietyn ryhmän näkevän luomasi aineiston, valitse Ryhmä-alasvetovalikosta halutun ryhmän nimi. Pääkäyttäjällä on oikeus luoda ryhmiä ja lisätä ryhmiin henkilöitä.

Taustakarttojen lataus

1. Valitse Lataa-välilehti.
  2. Paina Selaa-painiketta ja valitse ladattava tiedosto. Jos olet lataamassa ESRI shp-tiedostoa, valitse myös dbf-tiedosto.
  3. Tarkista tiedostotyyppi ennen latausta. Yleensä kenttä on täytetty automaattisesti vastaamaan valitsemaasi tiedostoa.
  4. Koordinaatistolistassa näytetään koordinaatiston nimi sekä EPSG-koodi. Valitse ladattavan tiedoston koordinaatisto.
  5. Valitse taustakarttataso, johon tiedostosi lisätään.
  6. Valitse Poista vanhat tiedostot, jos haluat tason sisältävän vain nyt ladattavien tiedostojen tiedot.
  7. Määrittele tyyliasetukset kohdetyypeille (vain Esri™ SHP).

VIHJE: Jos tiedostosi sisältää kohteita, joilla on erilaiset tyylimääritykset, saatat joutua erottelemaan ne symboliikan perusteella eri tiedostoihin.

1. Paina layers_importLataa-painiketta. Etenemispalkista voit seurata aineistonlatauksen etenemistä. Huomaa että suuren tiedoston lataaminen voi kestää useita minuutteja.
  2. Lataamisen valmistuttua näet viestin: Lataus on valmis, paikannetaanko? Paina Paikanna-painiketta ja tarkista tulos kartalla.

stage18_keycomx_taustakarttojen_hallinta_latausloki

Kun aineisto on latautunut, näet sen Aineistojen lataus-lomakkeen Tasot-välilehdellä.

Taustakartan poisto

1. Valitse Tasot-välilehti.
  2. Laajenna Tasot-osio, jos se ei ole jo laajennettu.
  3. Valitse Nimi-pudotusvalikosta taso, jolla poistettava taustakartta on.
  4. Valitse tiedosto jonka haluat poistaa ja paina Poista valitut tiedostot cross-painiketta.
  5. Vahvista ja tarkista tulos kartalta.

stage18_keycomx_taustakarttojen_hallinta_poisto

Tausta-aineistotason poisto

1. Valitse Tasot-välilehti.
  2. Valitse poistettava taso Nimi-alasvetovalikosta.
  3. Paina Poista <tason nimi> cross-painiketta.
  4. Jos taso sisältää tiedostoja sinulta kysytään: Taso <tason nimi> sisältää tiedostoja. Haluatko varmasti poistaa sen? Jos olet varma, mitä olet tekemässä ja haluat silti poistaa tason, vahvista poisto painamalla Poista-painiketta.

Aineiston CSV-tiedoston muoto

Aineiston CSV-tiedoston säännöt:

1. Kenttäerotin puolipiste (*;*)
  2. Ei otsikkoriviä
  3. Rivin muoto: X;Y;[TEKSTI];[VÄRI];[KOKO]
  4. TEKSTI, VÄRI ja KOKO voivat olla tyhjiä
  5. Jos TEKSTI on tyhjä, luodaan piste, muuten luodaan teksti.
  6. Jos VÄRI tai KOKO on tyhjä, käytetään oletusarvoja
  7. VÄRI on RGB arvo esim. ”255 255 0”

VIHJE: Jos haluat luoda sekä pisteet että tekstit, tee tiedostosta kaksi versiota, joista toisessa on tekstit ja toisessa tekstit on tyhjiä, ja lataa molemmat tiedostot samalle tasolle.

Aineiston lataus suoraan verkon kohteiksi (Vaatii määrityksiä Admin-käyttöliittymässä)

1. Valitse tiedostoiksi shp- ja dbf-tiedostoja tai zip-tiedosto joka sisältää ko. tiedostoja.
  2. Valitse tiedostotyypiksi Verkko.
  3. Paina layers_importLataa-painiketta.
  4. Valitse avautuvalta Tuontiasetukset-lomakkeelta Menetelmä. Mikäli olet tuomassa alueita, valitse Menetelmä alasvetovalikosta Alueen tuonti ja määritä Suunnitelman nimi.
  5. Tarkista, että vastaavuudet ovat oikeat.
  6. Paina layers_importLataa-painiketta. Etenemispalkista voit seurata aineistonlatauksen etenemistä. Huomaa että suuren tiedoston lataaminen voi kestää useita minuutteja.
  7. Lataamisen valmistuttua näet viestin Lataus on valmis, paikannetaanko? Paina Paikanna-painiketta ja tarkista tulos.

Menetelmänä Alueen tuonti (Vaatii määrityksiä Admin-käyttöliittymässä)

1. Valitse tiedostoiksi shp- ja dbf-tiedostoja tai zip-tiedosto joka sisältää ko. tiedostoja.
  2. Valitse tiedostotyypiksi Verkko.
  3. Paina layers_importLataa-painiketta.
  4. Valitse avautuvalta Tuontiasetukset-lomakkeelta Menetelmä alasvetovalikosta Alueen tuonti ja määritä Suunnitelman nimi.
  5. Tarkista, että vastaavuudet ja muokattavat kentät ovat oikeat.
  6. Paina layers_importLataa-painiketta. Etenemispalkista voit seurata aineistonlatauksen etenemistä. Huomaa että suuren tiedoston lataaminen voi kestää useita minuutteja.
  7. Lataamisen valmistuttua näet viestin Lataus on valmis, paikannetaanko? Paina Paikanna-painiketta ja tarkista tulos.